Ο νόμος Κεραμέως οδηγεί σε απολύσεις αγωνιστών εκπαιδευτικών

 

Ο νόμος Κεραμέως οδηγεί σε απολύσεις αγωνιστών εκπαιδευτικών

Aπολύθηκε αναιτιολόγητα από την Εράσμειο Ελληνογερμανική Σχολή ο γνωστός επιστήμονας, συγγραφέας και αγωνιστής της αριστεράς Βασίλης Λιόσης

 

Όλες οι νομοθετικές παρεμβάσεις της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως έχουν στόχο, την ενίσχυση της νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας, των ιδιωτικών συμφερόντων στο χώρο της  εκπαίδευσης όπως και το χτύπημα κάθε αντίστασης και συλλογικής δράσης.

Ήδη με το νόμο 4713 του 2020 απολύονται αναιτιολόγητα πολλοί εκπαιδευτικοί από το χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, μεταξύ των οποίων ο γνωστός για την επιστημονική του συγκρότηση, το συγγραφικό και κοινωνικό του έργο, αγωνιστής της Αριστεράς Βασίλης Λιόσης.

Ο Βασίλης Λιόσης απολύθηκε μετά από 25 χρόνια συνεχούς υπηρεσίας στην Εράσμειο Ελληνογερμανική Σχολή, διότι στα πλαίσια του διδακτικού του έργου, για το οποίο απολαμβάνει μεγάλης εκτίμησης από γονείς και μαθητές, προέβαλε τις αξίες της  Δημοκρατίας, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Δικαιοσύνης.

Η απόλυση του Βασίλη Λιόση ο οποίος είχε αναπτύξει και πλούσια συνδικαλιστική δράση στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, αναδεικνύει το κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση στο χώρο της εκπαίδευσης.

Οι κινητοποιήσεις όμως που αναπτύσσονται από όλη την εκπαιδευτική κοινότητα αποδεικνύουν ότι δεν το επιτυγχάνει.

Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση της στον Βασίλη Λιόση.

Δηλώνει ότι στηρίζει και συμμετέχει σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες με στόχο την αντίσταση και ανατροπή στην ασκούμενη πολιτική επιβολής κλίματος τρομοκρατίας και κατάργησης δικαιωμάτων  στο χώρο της εκπαίδευσης

Γραφείο Τύπου                                                   7-7-2022

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ