Προς την συνέλευση της Αριστερής Πρωτοβουλίας Διαλόγου και Δράσης 9/7/22

Συνέλευση της Αριστερής Πρωτοβουλίας Διαλόγου και Δράσης 9/7/22

 Από τη συγκρότηση της Αριστερής Πρωτοβουλίας Διαλόγου και Δράσης και μέχρι σήμερα το Αριστερό Ρεύμα και η ΛΑΕ σταθερά επεδίωξαν και πρότειναν τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού υποκειμένου με μετωπικά χαρακτηριστικά. Αυτό δεν έγινε κατορθωτό και στη συνέχεια αποδέχθηκαν την πρόταση που έγινε για τη συγκρότηση ενός εκλογικού σχήματος των δυνάμεων που συμμετέχουν στην ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ. Το σχήμα αυτό εφόσον αποφασιστεί ότι θα υπάρξει να έχει πολιτική απεύθυνση για συμμετοχή και των άλλων δυνάμεων της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Αυτό θα επιδιώξουν και στη διαδικασία της συνέλευσης της 9/7. Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό δεν μπαίνει στη διαδικασία πλειοψηφίας μειοψηφίας. Είναι μια απόφαση στην οποία θα πρέπει να συμφωνήσουν οι οργανώσεις και οι ανένταχτοι που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία.

Σε κάθε περίπτωση οι δυνάμεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς οφείλουν να παρέμβουν στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό και στις εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν, μαχόμενοι για τα συμφέροντα των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων, μαχόμενοι ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία, μαχόμενοι για το δικαίωμα στην υγεία και στην παιδεία, τα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα, τη νεολαία και το περιβάλλον.

Οι δυνάμεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς θα πρέπει να αναζητούν συνεργασίες και με τις υπόλοιπες δυνάμεις της Αριστεράς, όπως γίνεται αυτή την περίοδο στη Λατινική Αμερική, τη Γαλλία κλπ, για τη συγκρότηση ενός αγωνιστικού πόλου υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων και τώρα και μετά τις εκλογές, που όποια κυβέρνηση κι αν εκλεγεί θα κλιμακώσει την επίθεση σε βάρος της εργατικής τάξης, των εργαζομένων και της νεολαίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ