Χέρι – Χέρι Μακρόν και Λεπέν στην Γαλλική Εθνοσυνέλευση ενάντια στο NUPES

Χέρι –χέρι επιλέγει να πάει ο Εμμανουέλ Μακρόν με την ακροδεξιά στην Γαλλική Εθνοσυνέλευση προκειμένου να αποκτήσει πλειοψηφία και ταυτόχρονα να αποκλείσει την Γαλλική Αριστερά.

Συγκεκριμένα οι Βουλευτές του Μακρόν επέλεξαν να ψηφίσουν και να εκλέξουν δύο Αντιπροέδρους από το κόμμα της Μαρίν Λεπέν στην Γαλλική Εθνοσυνέλευση  προκειμένου να αποκλειστούν οι υποψήφιοι του NUPES.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το NUPES καταγγέλλει την συμμαχία Μακρόν – Λεπέν και αναφέρει ότι το NUPES είναι η μόνη αντιπολίτευση στην Εθνοσυνέλευση.

 Αναλυτικά η ανακοίνωση του NUPES

Η σύνθεση του Προεδρείου της Εθνοσυνέλευσης την Τετάρτη 29 Ιουνίου αποκάλυψε ότι η προεδρική μειοψηφία δεν θα σταματήσει σε τίποτα για να επιτύχει την πλειοψηφία.

Ενώ η ψήφος των Γάλλων στέρησε από τον Εμμανουέλ Μακρόν την απόλυτη πλειοψηφία, η προεδρική μειοψηφία αποδέχθηκε τη συμπαιγνία με την ακροδεξιά και το δικαίωμα να διατηρήσει τις εξουσίες του εντός της Εθνοσυνέλευσης.

Μετά από τις απεγνωσμένες προσπάθειες σήμερα το πρωί για επίτευξη συμφωνίας που αντικατοπτρίζει τη νέα πολιτική πραγματικότητα εντός της Εθνοσυνέλευσης, η ομάδα των Μακρονιστών κατάφερε να σωθεί συμμαχώντας με τη δεξιά και την ακροδεξιά ενάντια στη Νέα Λαϊκή Οικολογική και Κοινωνική Ένωση (NUPES).

Για να γίνει αυτό, οι Μακρονιστές βουλευτές ψήφισαν τους ακροδεξιούς υποψηφίους για την αντιπροεδρία της Εθνοσυνέλευσης πριν παρουσιάσουν μια κοινή λίστα με τους Ρεμπουμπλικάνους (δεξιά), «μπλοκάροντας» τον υποψήφιο του NUPES.

Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους: η προεδρική μειοψηφία θα κάνει συμμαχία με τη δεξιά και την ακροδεξιά κάθε φορά που είναι απαραίτητο να νικήσει το NUPES.

Η αντιπολίτευση που επιλέγουμε δεν είναι μία. Οι κοινοβουλευτικές ομάδες του NUPES, με τη διακομματική τους, είναι λοιπόν από σήμερα το βράδυ η μόνη πραγματική αντιπολίτευση στον Εμάνουελ Μακρόν στην Εθνοσυνέλευση.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ