Εργατικό ατύχημα στα φωσφορικά λιπάσματα Καβάλας

Στην εντατική νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη δίνει τη μάχη για τη ζωή του εργαζόμενος των φωσφορικών λιπασμάτων Καβάλας μετά από έκρηξη αντλίας με καυστικά οξέα.

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία εργατοϋπαλλήλων στη χημική βιομηχανία Ελλάδας το ατύχημα είναι αποτέλεσμα της εργοδοτικής ασυδοσίας των παλαιών και μη συντηρημένων εγκαταστάσεων.

Το ατύχημα στην Καβάλα φέρνει στην επιφάνεια με το χειρότερο τρόπο την εργοδοτική αυθαιρεσία και ασυδοσία σε ότι αφορά τις συνθήκες εργασίας και την παντελή έλλειψη μέτρων για την υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία.

Οι επικίνδυνες εργασιακές συνθήκες που επικρατούν σε μια σειρά από επιχειρήσεις είναι η αόρατη πλευρά των πολιτικών των μνημονίων.

Όσο για τη σημερινή κυβέρνηση αντί να ενισχύσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς προχώρησε στην αδρανοποίηση και εν τέλει στην κατάργηση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ)

Αποτελεί καθολική απαίτηση ο πλήρης έλεγχος των συνθηκών κάτω από τις οποίες συνέβη το ατύχημα, η απόδοση ευθυνών η παραδειγματική τιμωρία αυτών που ευθύνονται. Τέλος το ατύχημα αποδεικνύει εκτός της εργοδοτικής ασυδοσίας την αναγκαιότητα ύπαρξης και ενίσχυσης του ΣΕΠΕ.