Μεγαλώνει το κύμα αλληλεγγύης στο Γ. Χαρίση

ΚΕΔΔΑ: Αλληλεγγύη στο Γ. Χαρίση | Όχι στην καταδίκη του έπειτα από μια ακόμα δίωξη από το δήμαρχο Αλίμου

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ

Η Κίνηση για τις Ελευθερίες, τα Δημοκρατικά Δικαιώματα, την Αλληλεγγύη εκφράζει τη συμπαράστασή της στον συνδικαλιστή και αγωνιστή Γιώργο Χαρίση που πρόσφατα καταδικάστηκε σε χρηματική ικανοποίηση 5.000 € και πράξεις επανόρθωσης για δημοσίευμα σχετικό με τον Δήμαρχο Αλίμου. Αιτία της καταδίκης ήταν ότι αναπαρήγαγε  στο facebook ανακοινώσεις Σωματείων κ.λπ. που κατήγγειλαν τον Δήμαρχο Αλίμου για αντεργατικές πρακτικές. Βρισκόμαστε μπροστά σε μία απροκάλυπτη επίθεση στην Ελευθερία της έκφρασης, ακόμα και σε μη δημόσια μέσα. Πλέον ακόμα και η αναπαραγωγή μιας απόφασης ή μιας καταγγελίας που έγινε από ένα σωματείο ή σύλλογο εργαζομένων, απειλείται με εξοντωτικά δικαστικά έξοδα και απειλές προστίμων. Όχι φυσικά για τον Δήμαρχο που χωρίς να κουραστεί και να βάλει το χέρι στην τσέπη του έχει την πολυτέλεια να διεξάγει τις σχετικές δίκες. Όμως οι δήμαρχοι και η πολιτική που υπηρετούν δεν βρίσκονται υπεράνω κριτικής ούτε μπορεί η πολιτική και συνδικαλιστική κριτική να αντιμετωπίζεται ως προσβολή της προσωπικότητας και συκοφαντική δυσφήμηση.

Με την ευκαιρία καταδικάζουμε την εκτεταμένη πρακτική των αγωγών χρηματικών αποζημιώσεων σε βάρος αγωνιστών από μέρους φορέων εξουσίας και ιδιωτικών εταιριών μεγάλων συμφερόντων που αποτελούν τα τελευταία χρόνια μια συστηματικά οργανωμένη λαίλαπα πολιτικής τρομοκρατίας σε βάρος όσων αρθρώνουν φωνή αντίστασης στα σχέδιά τους (αγωνιστές ενάντια στα διόδια παλιότερα, κάτοικοι Τήνου για ανεμογεννήτριες, διαδηλωτές την περίοδο μέτρων Covid κλπ). Παρακάμπτοντας την ποινική δίκη που συνεπάγεται αμεσότητα, ταλαιπωρία και έκθεση για όσους την προκαλούν, επιδιώκουν την οικονομική εξόντωση των ανθρώπων των κινημάτων μέσα από άνισες δικαστικές μάχες.

Καθήκον των καιρών αποτελεί, όχι μόνο η συμπαράσταση στους διωκόμενους, αλλά και η απαίτηση απόσυρσης όλων των σχετικών εκκρεμών αγωγών καθώς και η απαγόρευση εκτέλεσης των αντίστοιχων δικαστικών αποφάσεων.


Σωματείο Βύρωνα: Αλληλεγγύη στο Γ. Χαρίση | Η τρομοκρατία και η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης δεν θα περάσουν

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα

Το Δ.Σ.του σωματείου μας. καταδικάζει την ποινικοποίηση των αγώνων, τη φίμωση και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, που επιχειρείται να επιβληθούν με την 1097/2022 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Με την εν λόγω απόφαση το δικαστήριο έκανε δεκτή την αγωγή του δημάρχου Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη, σε βάρος του Γιώργου Χαρίση, μέλους του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ και εργαζόμενου του δήμου Καισαριανής, επειδή ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook τα ψηφίσματα αλληλεγγύης συνδικαλιστικών οργανώσεων , για τις ποινικές και πειθαρχικές διώξεις που υφίσταται από τον δήμαρχο Αλίμου η Αναστασία Παπαχρήστου, εργαζόμενη σε παιδικό σταθμό του Δήμου και μέλος του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων, για τη συνδικαλιστική της δραστηριότητα.

Όπως γίνεται φανερό, αν τελεσιδικήσει μια τέτοια απόφαση, δημιουργεί δε δικασμένο και πλέον κανένα συνδικάτο, εργαζόμενος ή συνδικαλιστής δεν θα μπορεί να ασκεί δημόσια κριτική στο κράτος και την εργοδοσία ή να διακινεί, μέσω του διαδικτύου, ανακοινώσεις συνδικάτων, γιατί κινδυνεύει να κατηγορηθεί για συκοφαντική δυσφήμιση.

Επίσης ανοίγει το δρόμο να ασκηθούν και νέες αγωγές, από τον δήμαρχο Αλίμου, για την δημοσίευση των ανακοινώσεων και των υπόλοιπων συνδικαλιστικών οργανώσεων, που δεν συμπεριελήφθησαν στην εκδικασθείσα αγωγή, αλλά και ενάντια στους ίδιους τους προέδρους και στις συνδικαλιστικές τους οργανώσεις, στους οποίους είχαν αποσταλεί τότε εξώδικες αναφορές.

Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη δίωξη παίρνει πλέον ευρύτερα χαρακτηριστικά, αφορά όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και όλους όσοι αγωνίζονται για την υπεράσπιση των δημοκρατικών, συνδικαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Απέναντι στους εκφοβισμούς και τις απειλές της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, απέναντι σε αποφάσεις κομμένες και ραμμένες στο «κοστούμι» της εκάστοτε εξουσίας, απέναντι στην προσπάθεια «φίμωσης» των συνδικαλιστικών οργανώσεων, οι εργαζόμενοι, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα οφείλουν και πρέπει να απαντήσουν με τα δικά τους όπλα: τη συλλογική μαζική πάλη, την αποφασιστικότητα και την ταξική αλληλεγγύη.

Η δίωξη των Σωματείων και η στοχοποίηση των συνδικαλιστών, η προσπάθεια φίμωσης οιασδήποτε φωνής αντίστασης και αποκάλυψης της αλήθειας, επειδή δε συμβιβάζονται με τον εργασιακό μεσαίωνα, δεν μπορεί παρά να είναι υπόθεση όλου του εργατικού και λαϊκού κινήματος.


Σύλλογος Καισαριανής: Αλληλεγγύη στο Γ. Χαρίση | Καταδικάζουμε τις ποινικές διώξεις ενάντια στην συνδικαλιστική δράση

Το Δ.Σ Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Καισαριανής καταδικάζει την ποινικοποίηση των αγώνων, τη φίμωση και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, που επιχειρείται να επιβληθούν με την 1097/2022 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Με την εν λόγω απόφαση το δικαστήριο έκανε δεκτή την αγωγή του δημάρχου Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη, σε βάρος του Γιώργου Χαρίση, μέλους του ΔΣ του Συλλόγου μας και του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ, επειδή ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook τα ψηφίσματα αλληλεγγύης συνδικαλιστικών οργανώσεων, για τις ποινικές και πειθαρχικές διώξεις που υφίσταται από τον δήμαρχο Αλίμου η Αναστασία Παπαχρίστου, εργαζόμενη σε παιδικό σταθμό του Δήμου και μέλος του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων, για τη συνδικαλιστική της δραστηριότητα.

Η αστική δικαιοσύνη αξιοποιεί το αντεργατικό έκτρωμα «Χατζηδάκη» και θεωρεί ότι με καταδικαστικές αποφάσεις θα κάμψει το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα από αγώνες και διεκδικήσεις. Με την επιβολή προστίμων και ποινές φυλάκισης νομίζουν ότι οι εργαζόμενοι, οι συνδικαλιστές και τα συνδικάτα θα σταματήσουν να ενημερώνουν, να καταγγέλλουν και να καταδικάζουν δημόσια την αντεργατική πολιτική, την αυθαιρεσία και τον αυταρχισμό, κυβέρνησης και δημάρχων. Είναι γελασμένοι ΟΛΟΙ τους!!!

Η συγκεκριμένη συνδικαλιστική δίωξη όπως και άλλες παρόμοιες, αφορά όλους τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα. Όλους όσους αγωνίζονται για την υπεράσπιση των εργατικών, συνδικαλιστικών, κοινωνικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

Απέναντι στους εκφοβισμούς και τις απειλές της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, απέναντι σε αποφάσεις κομμένες και ραμμένες στο «κοστούμι» του νόμου «Χατζηδάκη», της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων, απέναντι στην προσπάθεια «φίμωσης» συνδικαλιστών και συνδικάτων, οι εργαζόμενοι, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα οφείλουν και πρέπει να απαντήσουν με τα δικά τους όπλα: την οργανωμένη πάλη, την μαζικότητα και την αλληλεγγύη.

Η δίωξη των Σωματείων και η στοχοποίηση των συνδικαλιστών, η προσπάθεια φίμωσης της φωνής αντίστασης που ορθώνουν και η αποκάλυψη της αλήθειας, επειδή δε συμβιβάζονται με τον εργασιακό μεσαίωνα, δεν μπορεί παρά να είναι υπόθεση όλου του εργατικού και λαϊκού κινήματος.


ΣΕΦΚ: Αλληλεγγύη στο Γ. Χαρίση | Η τρομοκρατία και η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης δεν θα περάσουν

Το Δ.Σ. του ΣΕΦΚ – Kλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση καταδικάζει την ποινικοποίηση των αγώνων, τη φίμωση και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, που επιχειρείται να επιβληθούν με την 1097/2022 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Με την εν λόγω απόφαση το δικαστήριο έκανε δεκτή την αγωγή του δημάρχου Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη, σε βάρος του Γιώργου Χαρίση, μέλους του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ και εργαζόμενου του δήμου Καισαριανής, επειδή ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook τα ψηφίσματα αλληλεγγύης συνδικαλιστικών οργανώσεων, για τις ποινικές και πειθαρχικές διώξεις που υφίσταται από τον δήμαρχο Αλίμου η Αναστασία Παπαχρίστου, εργαζόμενη σε παιδικό σταθμό του Δήμου και μέλος του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων, για τη συνδικαλιστική της δραστηριότητα.

Όπως γίνεται φανερό, αν τελεσιδικήσει μια τέτοια απόφαση, δημιουργεί δεδικασμένο και πλέον κανένα συνδικάτο, εργαζόμενος ή συνδικαλιστής δεν θα μπορεί να ασκεί δημόσια κριτική στο κράτος και την εργοδοσία ή να διακινεί, μέσω του διαδικτύου, ανακοινώσεις συνδικάτων, γιατί κινδυνεύει να κατηγορηθεί για συκοφαντική δυσφήμιση.

Επίσης ανοίγει το δρόμο να ασκηθούν και νέες αγωγές, από τον δήμαρχο Αλίμου, για την δημοσίευση των ανακοινώσεων και των υπόλοιπων συνδικαλιστικών οργανώσεων, που δεν συμπεριελήφθησαν στην εκδικασθείσα αγωγή, αλλά και ενάντια στους ίδιους τους προέδρους και στις συνδικαλιστικές τους οργανώσεις, στους οποίους είχαν αποσταλεί τότε εξώδικες αναφορές.

Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη δίωξη παίρνει πλέον ευρύτερα χαρακτηριστικά, αφορά όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και όλους όσοι αγωνίζονται για την υπεράσπιση των δημοκρατικών, συνδικαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Απέναντι στους εκφοβισμούς και τις απειλές της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, απέναντι σε αποφάσεις κομμένες και ραμμένες στο «κοστούμι» της εκάστοτε εξουσίας, απέναντι στην προσπάθεια «φίμωσης» των συνδικαλιστικών οργανώσεων, οι εργαζόμενοι, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα οφείλουν και πρέπει να απαντήσουν με τα δικά τους όπλα: τη συλλογική μαζική πάλη, την αποφασιστικότητα και την ταξική αλληλεγγύη. Η δίωξη των Σωματείων και η στοχοποίηση των συνδικαλιστών, η προσπάθεια φίμωσης οιασδήποτε φωνής αντίστασης και αποκάλυψης της αλήθειας, επειδή δε συμβιβάζονται με τον εργασιακό μεσαίωνα, δεν μπορεί παρά να είναι υπόθεση όλου του εργατικού και λαϊκού κινήματος.


Αντί-Λογος: Αλληλεγγύη στο Γ. Χαρίση | Η τρομοκρατία και η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης δεν θα περάσουν

Ο Αντί-Λογος, συλλογικότητα εργαζομένων στο Υπουργείο Εργασίας, καταδικάζει την ποινικοποίηση των αγώνων, τη φίμωση και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, που επιχειρείται να επιβληθούν με την 1097/2022 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Με την εν λόγω απόφαση το δικαστήριο έκανε δεκτή την αγωγή του δημάρχου Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη, σε βάρος του Γιώργου Χαρίση, μέλους του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ και εργαζόμενου του δήμου Καισαριανής, επειδή ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook τα ψηφίσματα αλληλεγγύης συνδικαλιστικών οργανώσεων για τις ποινικές και πειθαρχικές διώξεις που υφίσταται από τον δήμαρχο Αλίμου η Αναστασία Παπαχρίστου, εργαζόμενη σε παιδικό σταθμό του Δήμου και μέλος του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων, για τη συνδικαλιστική της δραστηριότητα

Όπως γίνεται φανερό, αν τελεσιδικήσει μια τέτοια απόφαση, δημιουργεί δεδικασμένο και πλέον κανένα συνδικάτο, εργαζόμενος ή συνδικαλιστής δεν θα μπορεί να ασκεί δημόσια κριτική στο κράτος και την εργοδοσία ή να διακινεί, μέσω του διαδικτύου, ανακοινώσεις συνδικάτων, γιατί κινδυνεύει να κατηγορηθεί για συκοφαντική δυσφήμιση.

Επίσης ανοίγει το δρόμο να ασκηθούν και νέες αγωγές, από τον δήμαρχο Αλίμου, για την δημοσίευση των ανακοινώσεων και των υπόλοιπων συνδικαλιστικών οργανώσεων, που δεν συμπεριελήφθησαν στην εκδικασθείσα αγωγή, αλλά και ενάντια στους ίδιους τους προέδρους και στις συνδικαλιστικές τους οργανώσεις, στους οποίους είχαν αποσταλεί τότε εξώδικες αναφορές.

Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη δίωξη παίρνει πλέον ευρύτερα χαρακτηριστικά, αφορά όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και όλους όσοι αγωνίζονται για την υπεράσπιση των δημοκρατικών, συνδικαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Απέναντι στους εκφοβισμούς και τις απειλές της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, απέναντι σε αποφάσεις κομμένες και ραμμένες στο «κοστούμι» της εκάστοτε εξουσίας, απέναντι στην προσπάθεια «φίμωσης» των συνδικαλιστικών οργανώσεων, οι εργαζόμενοι, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα οφείλουν και πρέπει να απαντήσουν με τα δικά τους όπλα: τη συλλογική μαζική πάλη, την αποφασιστικότητα και την ταξική αλληλεγγύη. Η δίωξη των Σωματείων και η στοχοποίηση των συνδικαλιστών, η προσπάθεια φίμωσης οιασδήποτε φωνής αντίστασης και αποκάλυψης της αλήθειας, επειδή δε συμβιβάζονται με τον εργασιακό μεσαίωνα, δεν μπορεί παρά να είναι υπόθεση όλου του εργατικού και λαϊκού κινήματος.


ΣΟΜΕΔΠ: Αλληλεγγύη στο Γ. Χαρίση | Η τρομοκρατία και η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης δεν θα περάσουν

Σωματείο Οδηγών-Μηχανικών & Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά

Το Δ.Σ. του Σωματείου Οδηγών Μηχανικών & Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά, καταδικάζει την ποινικοποίηση των αγώνων, τη φίμωση και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, που επιχειρείται να επιβληθούν με την 1097/2022 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Με την εν λόγω απόφαση το δικαστήριο έκανε δεκτή την αγωγή του δημάρχου Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη, σε βάρος του Γιώργου Χαρίση, μέλους του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ και εργαζόμενου του δήμου Καισαριανής, επειδή ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook τα ψηφίσματα αλληλεγγύης συνδικαλιστικών οργανώσεων, για τις ποινικές και πειθαρχικές διώξεις που υφίσταται από τον δήμαρχο Αλίμου η Αναστασία Παπαχρίστου, εργαζόμενη σε παιδικό σταθμό του Δήμου και μέλος του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων, για τη συνδικαλιστική της δραστηριότητα.

Η αστική δικαιοσύνη αξιοποιεί το αντεργατικό έκτρωμα «Χατζηδάκη» και θεωρεί ότι με καταδικαστικές αποφάσεις θα κάμψει το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα από αγώνες και διεκδικήσεις. Με την επιβολή προστίμων και ποινές φυλάκισης νομίζουν ότι οι εργαζόμενοι, οι συνδικαλιστές και τα συνδικάτα θα σταματήσουν να ενημερώνουν, να καταγγέλλουν και να καταδικάζουν δημόσια την αντεργατική πολιτική, την αυθαιρεσία και τον αυταρχισμό, κυβέρνησης και δημάρχων. Είναι γελασμένοι ΟΛΟΙ τους!!!

Η συγκεκριμένη συνδικαλιστική δίωξη όπως και άλλες παρόμοιες, αφορά όλους τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα. Όλους όσους αγωνίζονται για την υπεράσπιση των εργατικών, συνδικαλιστικών, κοινωνικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

Απέναντι στους εκφοβισμούς και τις απειλές της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, απέναντι σε αποφάσεις κομμένες και ραμμένες στο «κοστούμι» του νόμου «Χατζηδάκη», της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων, απέναντι στην προσπάθεια «φίμωσης» συνδικαλιστών και συνδικάτων, οι εργαζόμενοι, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα οφείλουν και πρέπει να απαντήσουν με τα δικά τους όπλα: την οργανωμένη πάλη, την μαζικότητα και την αλληλεγγύη.

Η δίωξη των Σωματείων και η στοχοποίηση των συνδικαλιστών, η προσπάθεια φίμωσης της φωνής αντίστασης που ορθώνουν και η αποκάλυψη της αλήθειας, επειδή δε συμβιβάζονται με τον εργασιακό μεσαίωνα, δεν μπορεί παρά να είναι υπόθεση όλου του εργατικού και λαϊκού κινήματος.


ΠΕΝΕΝ, ΠΣΣ ΝΑΤ, ΠΑΣΣΕΑΤ: Αλληλεγγύη στο Γ. Χαρίση | Καταδικάζουμε τις ποινικές διώξεις ενάντια στην συνδικαλιστική δράση

Ο Γιώργος Χαρίσης, μέλος του Γ.Σ της ΑΔΕΔΥ και εργαζόμενος στον δήμο Καισαριανής) στοχοποιήθηκε από το δήμαρχο Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη, και οδηγήθηκε στο δικαστήριο και καταδικάστηκε, και επειδή ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook το ψήφισμα αλληλεγγύης της ΠΕΝΕΝ για τις πειθαρχικές διώξεις σε βάρος της Αναστασίας Παπαχρίστου εργαζόμενης στον παιδικό σταθμό του δήμου και μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΝΑΥΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΑΝΠΥ

Οι Διοικήσεις των Σωματείου μας καταδικάζουν απερίφραστα και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης, της δημόσιας κριτικής έκφρασης και της ελευθεροτυπίας.

Ο δήμαρχος Αλίμου με μια πρωτοφανή και βαθιά αντιδημοκρατική ενέργεια σε βάρος του Γιώργου Χαρίση (μέλος του Γ.Σ της ΑΔΕΔΥ και εργαζόμενος στον δήμο Καισαριανής), τον στοχοποίησε και τον οδήγησε στο δικαστήριο επειδή ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ψηφίσματα αλληλεγγύης (μεταξύ των οποίων και της ΠΕΝΕΝ) για τις πειθαρχικές διώξεις σε βάρος της Αναστασίας Παπαχρίστου εργαζόμενης στον παιδικό σταθμό του δήμου και μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου.

Η πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση συνιστά ωμή ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, καταργεί την κριτική για τα πεπραγμένα και τις αυθαιρεσίες του δημάρχου Αλίμου, ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου βάζοντας φραγμό στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και τα δικαιώματα των εργαζομένων και των εκλεγμένων εκπροσώπων τους.

Η συγκεκριμένη δίωξη και απόφαση  έρχεται να προστεθεί μαζί με άλλες σε βάρος των εργαζομένων που βρίσκονται στις επάλξεις του αγώνα για τα εργατικά δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα.

Πρόκειται για μεθοδευμένες διώξεις της κυβέρνησης και των πολιτικών υποτακτικών της να περάσουν κλίμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας!

Η εργατική τάξη, τα συνδικάτα πρέπει να αντιδράσουν άμεσα δυναμικά και αγωνιστικά να φράξουν τον δρόμο σε κάθε απόπειρα που υπονομεύει τα δικαιώματά τους.

Οι αντεργατικοί – αντισυνδικαλιστικοί νόμοι με κορυφαίο αυτόν του Χατζηδάκη (4808/2021) που ψηφίζονται έχουν ως στρατηγικό στόχο το χτύπημα των αγώνων, των εργατικών δικαιωμάτων, την υποταγή των εργαζομένων, την εδραίωση ενός κλίματος «σιγής νεκροταφείου» ώστε να επιβραβεύεται η γραμμή της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Αυτή την αντιλαϊκή πολιτική οι εργαζόμενοι πρέπει να την αντιπαλέψουν και με τον οργανωμένο αγώνα και την αλληλεγγύη να την ανατρέψουν.


ΠΣΕ ΕΛΚΕΘΕ: Αλληλεγγύη στο Γ. Χαρίση | Η τρομοκρατία και η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης δεν θα περάσουν

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΙΣΗ

Το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων στο Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών καταδικάζει την ποινικοποίηση των αγώνων, τη φίμωση και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, που επιχειρείται να επιβληθούν με την 1097/2022 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Με την εν λόγω απόφαση το δικαστήριο έκανε δεκτή την αγωγή του δημάρχου Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη, σε βάρος του Γιώργου Χαρίση, μέλους του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ και εργαζόμενου του δήμου Καισαριανής, επειδή ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook τα ψηφίσματα αλληλεγγύης συνδικαλιστικών οργανώσεων, για τις ποινικές και πειθαρχικές διώξεις που υφίσταται από τον δήμαρχο Αλίμου η Αναστασία Παπαχρίστου, εργαζόμενη σε παιδικό σταθμό του Δήμου και μέλος του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων, για τη συνδικαλιστική της δραστηριότητα.

Όπως γίνεται φανερό, αν τελεσιδικήσει μια τέτοια απόφαση, δημιουργεί δεδικασμένο και πλέον κανένα συνδικάτο, εργαζόμενος ή συνδικαλιστής δεν θα μπορεί να ασκεί δημόσια κριτική στο κράτος και την εργοδοσία ή να διακινεί, μέσω του διαδικτύου, ανακοινώσεις συνδικάτων, γιατί κινδυνεύει να κατηγορηθεί για συκοφαντική δυσφήμιση.

Επίσης ανοίγει το δρόμο να ασκηθούν και νέες αγωγές, από τον δήμαρχο Αλίμου, για την δημοσίευση των ανακοινώσεων και των υπόλοιπων συνδικαλιστικών οργανώσεων, που δεν συμπεριελήφθησαν στην εκδικασθείσα αγωγή, αλλά και ενάντια στους ίδιους τους προέδρους και στις συνδικαλιστικές τους οργανώσεις, στους οποίους είχαν αποσταλεί τότε εξώδικες αναφορές.

Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη δίωξη παίρνει πλέον ευρύτερα χαρακτηριστικά, αφορά όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και όλους όσοι αγωνίζονται για την υπεράσπιση των δημοκρατικών, συνδικαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Απέναντι στους εκφοβισμούς και τις απειλές της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, απέναντι σε αποφάσεις κομμένες και ραμμένες στο «κοστούμι» της εκάστοτε εξουσίας, απέναντι στην προσπάθεια «φίμωσης» των συνδικαλιστικών οργανώσεων, οι εργαζόμενοι, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα οφείλουν και πρέπει να απαντήσουν με τα δικά τους όπλα: τη συλλογική μαζική πάλη, την αποφασιστικότητα και την ταξική αλληλεγγύη. Η δίωξη των Σωματείων και η στοχοποίηση των συνδικαλιστών, η προσπάθεια φίμωσης οιασδήποτε φωνής αντίστασης και αποκάλυψης της αλήθειας, επειδή δε συμβιβάζονται με τον εργασιακό μεσαίωνα, δεν μπορεί παρά να είναι υπόθεση όλου του εργατικού και λαϊκού κινήματος.


ΠΟΘΑ: Αλληλεγγύη στο Γ. Χαρίση | Η τρομοκρατία και η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης δεν θα περάσουν

Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Καταδικάζουμε την ποινικοποίηση και τη φίμωση της συνδικαλιστικής δράσης, που επιχειρείται με την 1097/2022 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Αν μια τέτοια απόφαση τελεσιδικήσει δημιουργεί δεδικασμένο και κανένα συνδικάτο, εργαζόμενος ή συνδικαλιστής δεν θα μπορεί να ασκήσει δημόσια κριτική στο κράτος και την εργοδοσία μέσω του διαδικτύου, γιατί θα κατηγορηθεί για συκοφαντική δυσφήμιση.

Εκτός από τη φίμωση του Τύπου επιχειρείται και η φίμωση όλων των πολιτών.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτή την αγωγή του Δημάρχου Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη, σε βάρος του Γιώργου Χαρίση, μέλους του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ, επειδή ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ψήφισμα αλληλεγγύης υπέρ της Αναστασίας Παπαχρίστου, εργαζόμενη σε παιδικό σταθμό στο Δήμο Αλίμου και μέλος του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων, για την συνδικαλιστική της δραστηριότητα.

Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια που επιχειρεί να περιορίσει, να αποτρέψει την κριτική, να καταστείλει και να εκφοβίσει την συνδικαλιστική δράση. Στεκόμαστε απέναντι στην αδιαφάνεια και σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Η δίωξη Σωματείων, συνδικαλιστών και η προσπάθεια από την Κυβέρνηση τρομοκρατίας και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης δεν θα περάσει.

ΠΗΓΗ