24ωρη απεργία και μοτοπορείες των εργαζομένων της EFOOD σε Αθήνα, Πάτρα και Χανιά την Παρασκευή 24 Ιούνη

Δεν υπάρχει πρόβλημα μας λένε, όλα καλά είναι μας λένε.

Θα τα φτιάξουμε όλα μας λένε.

Δεν θέλουμε να σας κάνουμε freelancer λένε.

Δεν θα επιτρέψουμε την αλλαγή εργασίας όσο μεγάλα και να είναι τα συμφέροντα σας γιατί μιλάμε για τον βιοπορισμό μας.

Οι εργαζόμενοι και το Σωματείο EFOΟD Αττικής κλιμακώνουν τον αγώνα τους και ετοιμάζονται να δώσουν μια δυναμική απάντηση κατά του μοντέλου το οποίο προσπαθεί να επιβάλει η εταιρεία βαφτίζοντας τον εργαζόμενο… «συνεργάτη», ώστε να αποφύγει να του παρέχει την απαιτούμενη ασφάλιση, προστασία, μισθό και δικαιώματα, όπως σημειώνουν οι εργαζόμενοι.

Στο πλαίσιο αυτό, προχωρούν σε 24ωρη απεργία και μοτοπορεία, την Παρασκευή 24 Ιούνη, με προσυγκέντρωση στο Πεδίον Αρεως, στις 3μμ., διεκδικώντας μεταξύ άλλων να αυξηθούν τα διαλείμματα σε 60 λεπτά (κάθε εργαζόμενος που δουλεύει σε οθόνη δικαιούται ανά δύο ώρες διάλειμμα δέκα λεπτών), να καταργηθεί η αυτόματη απάντηση στα τηλεφωνικά κέντρα, να σταματήσει η εφαρμογή διπλών duties και να αποζημιώνεται πλήρως το κόστος της τηλεργασίας σε ρεύμα, τηλεπικοινωνίες και εξοπλισμό, να γίνουν μόνιμες προσλήψεις σε όλα τα τμήματα, ώστε να μην συγκεντρώνεται τεράστιος όγκος δουλειάς σε λίγα χέρια, και να καταργηθούν όλες οι αξιολογήσεις και οι στόχοι.


Συνδικάτο Διανομέων-Ντελιβεράδων Ν. Αχαΐας: Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι να δικαιωθούμε

Η διοίκηση της Efood συνεχίζει να εκβιάζει τους διανομείς να επιλέξουν το «συνεργατικό» μοντέλο εργασίας, διαμορφώνοντας το πρόγραμμα εργασίας αποκλειστικά στις δικές της ανάγκες. Ήδη το πρόβλημα είναι μεγάλο, πολλοί διανομείς αναγκάζονται να παραιτηθούν από την άλλη εργασία τους ή γίνονται freelancers. Δε θα το επιτρέψουμε!

Κατά συνέπεια των παραπάνω απαιτούμε από την εταιρεία :

  1. Να ανακαλέσει στην απόφαση για κατάργηση του δικαιώματος των διανομέων να ορίζουν το πρόγραμμα τους .
  2. Να επανέλθουν οι προσλήψεις μισθωτών με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα με παράλληλη διακοπή νέων συμβάσεων freelancers.
  3. Να δοθεί το δικαίωμα σε όσους εργαζόμενους με 4ωρη απασχόληση το επιθυμούν να τροποποιήσουν τη σύμβαση τους σε πλήρους απασχόλησης.
  4. Να συμφωνηθεί βάσει νόμου δίκαιη αποζημίωση καυσίμων σύμφωνα με τα πραγματικά χιλιόμετρα που διανύουμε ανεξαρτητοποιημένη από οποιαδήποτε αξιολόγηση.

Για όλους τους προαναφερόμενους λόγους και με την ομόφωνη απόφαση που πήραν οι διανομείς την Παρασκευή 17/6 μετά τη λήξη της απεργιακής κινητοποίησης, καλούμε σε 24ωρη απεργία την Παρασκευή 24/6 και συγκέντρωση μοτοπορεία στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας στις 15:00.


Σωματείο E-food N. Χανίων: Την Παρασκευή 24/6 κανένας στη δουλειά

Είχε προηγηθεί, σε πανελλαδική κλίμακα, προειδοποιητική στάση εργασίας και ένα κόκκινο ποτάμι – μοτοπορείες, στις 17 Ιούνη, από τα επιχειρησιακά Σωματεία σε Αθήνα, Λάρισα, Πάτρα, Χανιά, Θεσσαλονίκη κ.λπ., με τα ίδια αιτήματα προς επίλυση.

Το Σωματείο E-food N. Χανίων, ύστερα από γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 21/6/22, πήρε απόφαση συμμετοχής στην 24ωρη απεργία την Παρασκευή 24/6/22. Παρά την πανελλαδική συμμετοχή σωματείων στην κινητοποίηση της προηγούμενης εβδομάδος που αφορούσε τα καύσιμα και τα ωράρια εργασίας, η υποδοχή της EFOOD στους συναδέλφους της Αθήνας έδειξε πως τα ζητήματα των ωραρίων και των καυσίμων δεν είναι υπό συζήτηση. Προκλητική είναι και η πρόσφατη αλλαγή ωραρίων συναδέλφων με 8ωρες και 6ωρες συμβάσεις, σε τοπικό επίπεδο (στα Χανιά). Κάποιοι που δουλεύουν και εκτός EFOOD αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα.  Όλοι οι διανομείς να απαντήσουμε μαζικά!!!

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/6/22 ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 12.00 ΠΛ. ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ 13.00 ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ

ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑ ΩΡΑΡΙΑ ΜΑΣ
ΔΙΚΑΙΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΓΙΑ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΚΑΙ FREELANCER