Η πολυδιαφημιζόμενη νέα επιδότηση στα καύσιμα είναι εμπαιγμός μπροστά στις τεράστιες αυξήσεις.

  • Η πολυδιαφημιζόμενη νέα επιδότηση στα καύσιμα είναι εμπαιγμός μπροστά στις τεράστιες αυξήσεις. 
  • Η κυβέρνηση εισπράττει δισεκατομμύρια από φόρους λόγω και των ανατιμήσεων και μοιράζει ψίχουλα.

Η επιδότηση που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός είναι ψίχουλα μπροστά στις τεράστιες αυξήσεις στα καύσιμα και σε όλα τα προϊόντα. Ήδη μόλις σήμερα ανακοινώθηκαν νέες αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, μόλις δύο μήνες από τις προηγούμενες, που έγιναν τον Απρίλη, νέες μεγάλες αυξήσεις στα κόμιστρα των ταξί, ενώ η τιμή της βενζίνης παραμένει σταθερά πάνω από δύο ευρώ και στα περισσότερα νησιά πλησιάζει τα τρία.

Η κυβέρνηση αρνείται να μειώσει το ΦΠΑ και τον ειδικό φόρο κατανάλωσης, από τους οποίους και με βάση τις ανατιμήσεις προβλέπεται να εισπράξει 28,4 δις, ενώ οι επιδοτήσεις θα κοστίσουν 375 εκατομμύρια. Οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι όμως Θ εισπράξουν από

Ταμείο Ανάκαμψης 11 δις!!!

Η κυβέρνηση συνεχίζει να κοροϊδεύει, ενώ ο λαός αδυνατεί να ικανοποιήσει τις βασικές του ανάγκες, που δεν καλύπτονται από τα ψίχουλα των επιδοτήσεων.

Απαιτείται

Άμεση και γενναία αύξηση μισθών και συντάξεων, που να ανταποκρίνεται στο αυξημένο κόστος ζωής. Επαναφορά του θεσμού της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής Μείωση του ΦΠΑ ΣΤΟ 4% και κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, ώστε να μειωθούν οι τιμές των καυσίμων και να ανακουφισθούν πραγματικά οι καταναλωτές.

Το Γραφείο Τύπου 23.6.2022