Να αθωωθούν οι αναίτια συλληφθέντες στην Κυψέλη που δικάζονται στις 20/6 – Να καταπέσουν οι σκευωρίες της αστυνομίας

Να αθωωθούν οι αναίτια συλληφθέντες στην Κυψέλη που δικάζονται στις 20/6 – Να καταπέσουν οι σκευωρίες της αστυνομίας

Για άλλη μια φορά στις 9 Μαΐου 2020 η αστυνομία προέβη σε αναίτια έφοδο στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, επιτιθέμενη στο πλήθος μετά από μια φεμινιστική διαδήλωση. Χωρίς καν προσχήματα, η ΕΛΑΣ χτύπησε και προσήγαγε κόσμο στο σωρό, ενώ κατά την προσφιλή πλέον τακτική της αστυνομίας για να καλύψει τις αυθαιρεσίες της, 5 από τις προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις με κατασκευασμένες κατηγορίες – φασόν για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, βία κατά υπαλλήλων (αντίσταση κατά της αρχής), απείθεια και εξύβριση.

Μεταξύ των αναίτια συλληφθέντων και ένας αγωνιστής, κάτοικος Κυψέλης, ο οποίος απλώς ακούγοντας τη φασαρία κατέβηκε μαζί και με άλλους/ες να δουν τι συμβαίνει και, λίγο έξω από το σπίτι του και ενώ κρατούσε τα κλειδιά του σπιτιού του, άνδρες της τρομοκρατικής ομάδας ΔΡΑΣΗ τον χτύπησαν και τον συνέλαβαν αναίτια.

Πρόκειται για μια ακόμη περίπτωση ακραίας αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, που έγιναν κανόνας ιδίως μετά την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού, οπότε γίναμε μάρτυρες σειράς περιστατικών ξυλοδαρμών πολιτών, αυθαίρετων συλλήψεων, προστίμων και διώξεων διαδηλωτών, όπως χαρακτηριστικά στην Νέα Σμύρνη.

Απαιτείται πλατιά αγωνιστική συσπείρωση του δημοκρατικού κινήματος για να μπει φραγμός στην αυθαίρετη και τρομοκρατική δράση της ΕΛΑΣ που έχει πλέον καταστήσει κανόνα τις παραβιάσεις δικαιωμάτων, το στήσιμο
κατασκευασμένων κατηγοριών, το βασανισμό πολιτών.

Να διαλυθεί η ομάδας ΔΡΑΣΗ που δρα αποκλειστικά με τρομοκρατικό τρόπο.