Έξοδος από την ενισχυμένη εποπτεία. Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς.

Έξοδος από την ενισχυμένη εποπτεία

Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς.

 

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το τέλος της ενισχυμένης εποπτείας από τον Αύγουστο και το τέλος των μνημονίων, αποκρύπτοντας ότι καμία από τις υποχρεώσεις που την συγκροτούν δεν αλλάζει.

Πρόκειται για άλλο ένα επικοινωνιακό τρυκ των μνημονιακών κυβερνήσεων, που χρησιμοποιούν νέους όρους προκειμένου να αποκρύψουν την διατήρηση της ίδιας κατάστασης.

Όπως το 2018 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η έξοδος από τα μνημόνια σήμαινε διατήρηση όλων των μνημονιακών νόμων και γι αυτό καμία βελτίωση της κοινωνικής πραγματικότητας δεν υπήρξε, έτσι και τώρα η έξοδος από την ενισχυμένη εποπτεία  συνοδεύεται από μία σειρά δεσμεύσεων , όπως διεκπεραίωση των κόκκινων δανείων , επίσπευση των πλειστηριασμών και άλλα, η υλοποίηση των οποίων αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης και τελευταίας δόσης!!!

Η κοροϊδία του λαού συνεχίζεται κανονικά και τα στοιχεία της οικονομίας το αποδεικνύουν.

Η είσοδος της Ελλάδας στα μνημόνια έγινε με βάση το μεγάλο δημόσιο χρέος , 127%του ΑΕΠ, τώρα που μετά από τόσα χρόνια σκληρής λιτότητας έχει διπλασιαστεί {365δις και 210%του ΑΕΠ}, μας ανακοινώνουν ότι η οικονομία βελτιώθηκε και βγαίνουμε από την ενισχυμένη εποπτεία!!!   Ο απόλυτος εμπαιγμός.

Μόνο οι μαζικοί κοινωνικοί αγώνες μπορούν να σταματήσουν την λιτότητα και να επιβάλουν ένα εναλλακτικό φιλολαϊκό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση προς όφελος του λαού και του τόπου.

Το Γραφείο Τύπου 20.6.2022