Διώξεις φοιτητών και μελών της ΛΑ.Ε. στο Πολυτεχνείο Κρήτης

  ΔΙΩΞΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΛΑΕ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Με εντολή Κεραμέως ποινικοποιούνται οι αγώνες της νεολαίας στο Πολυτεχνείο Κρήτης Οι σκευωρίες θα καταπέσουν. Η νεολαία θα νικήσει!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει την πολιτική καταδίωξης και καταστολής της νεολαίας και του φοιτητικού κινήματος, προχωρώντας σε μια άνευ προηγουμένου καταδίωξη συνδικαλιστών φοιτητών και φοιτητριών στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

Η ασφάλεια Χανίων έχει ξεκινήσει την αποστολή κλήσεων για προανάκριση σε αγωνιστές και αγωνίστριες του Πολυτεχνείου εκτελώντας εντολές της Υπουργού παιδείας Κεραμέως. Καλούνται σε προκαταρκτική εξέταση μέχρι τώρα έξι φοιτητές και φοιτήτριες, μέλη ΔΣ των φοιτητικών συλλόγων και οι Πρόεδροι των συλλόγων Ενιαίου, ΗΜΜΥ, Αρχιτεκτονικής Πολυτεχνείου Κρήτης.

Στο σύνολό τους, πρωτοπόροι αγωνιστές και αγωνίστριες του φοιτητικού κινήματος και, μεταξύ αυτών, τέσσερα μέλη της Λαϊκής Ενότητας, που στοχοποιούνται επανειλημμένα από την ασφάλεια Χανίων και την κυβέρνηση Μητσοτάκη για την αγωνιστική τους δράση στο πλευρό του λαού και της νεολαίας.

Η Κεραμέως, σε μια άνευ προηγουμένου για τα δημοκρατικά κεκτημένα στοχοποίηση συνδικαλιστών και των φοιτητικών συλλόγων, ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση για να καταστείλει και να στοχοποιήσει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων το προηγούμενο διάστημα ενάντια στην πρωτοφανή προσπάθεια άσκησης πειθαρχικής δίωξης σε βάρος φοιτητή, Προέδρου του ΦΣ ΗΜΜΥ τον Οκτώβριο 2021. Κινητοποιήσεις που στηρίχθηκαν μαζικά από την πολυτεχνειακή κοινότητα και την δημοκρατική κοινωνία των Χανίων και απέσπασαν μια μεγάλη νίκη των φοιτητών απέναντι στον αυταρχισμό και το άθλιο πλαίσιο του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, παγώνοντας την προσπάθεια κατάλυσης της συνδικαλιστικής ελευθερίας των φοιτητών.

Η Κεραμέως, όντας σε αυταρχική έξαρση, και σε αντίποινα για τους νικηφόρους αγώνες των φοιτητών, ζήτησε την δίωξη των αγωνιστών στήνοντας εκ νέου σκηνικό έντασης και σκευωρίες σε βάρος της νεολαίας. Αυτή τη φορά, με τους σκοτεινούς μηχανισμούς της ασφάλειας Χανίων, που είναι πλέον διαβόητη για τις πρακτικές παρακολούθησης, αναίτιας καταδίωξης, παρενόχλησης και στησίματος ψεύτικων κατηγοριών σε βάρος του φοιτητικού κινήματος στην πόλη.

Είναι πρόδηλη η ανατριχιαστική για κάθε δημοκράτη μαζική στοχοποίηση αγωνιστών και ειδικά του αγωνιστικού σχήματος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας στο Πολυτεχνείο Κρήτης, μιας μαζικής αγωνιστικής δύναμης, που έχει την πλατιά στήριξη των φοιτητών και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των αγώνων της νεολαίας αλλά και όλης της Χανιώτικης κοινωνίας. Επιχειρούν με την καταστολή και την τρομοκρατία να καταστείλουν και να συκοφαντήσουν τους φοιτητικούς συλλόγους και τους αγώνες τους, που μήνες τώρα αποκαλύπτουν την επικίνδυνη στρατηγική έντασης της κυβέρνησης και την θέλησή της να υποθηκεύσει το μέλλον των νέων και να τελειώσει με τις λαϊκές ελευθερίες.

  Δεν είναι τυχαίο ότι η κίνηση αυτή γίνεται μετά τα έκτροπα δολοφονικής βίας της αστυνομίας στο ΑΠΘ που οδήγησαν στο σοβαρότατο τραυματισμό του φοιτητή Γιάννη Ντουσάκη και δεκάδων φοιτητών με πλήρη ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αλλά και σε μια περίοδο που η κυβέρνηση, έχοντας ηττηθεί για 3η φορά από τη νεολαία στην προσπάθειά της να επιβάλλει την πανεπιστημιακή αστυνομία, επιχειρεί να περάσει έναν νέο νόμο – λαιμητόμο για το πανεπιστήμιο που συναντά την αντίδραση φοιτητών, καθηγητών, διοικήσεων των πανεπιστημίων.

  Η αυταρχική έξαρση της κυβέρνησης, αυτή τη φορά στο Πολυτεχνείο Κρήτης, θα βρει απέναντί της το σύνολο του φοιτητικού, λαϊκού και δημοκρατικού κινήματος. Η επιχείρηση ποινικοποίησης του φοιτητικού συνδικαλισμού και τρομοκράτησης της πρωτοπόρας νεολαίας, θα πέσει και αυτή τη φορά στο κενό!

Καμία δίωξη των αγωνιστών φοιτητών και φοιτητριών- Στο πλευρό τους θα σταθεί κάθε αγωνιζόμενος άνθρωπος για να καταπέσουν οι σκευωρίες και να ηττηθεί η επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

  Οι αγώνες της νεολαίας είναι δίκαιοι και θα νικήσουν!

Το Γραφείο Τύπου 17.6.2022