ΛΑΡΚΟ: Απολύσεις εν μια νυκτί για να ξεπουληθεί μπιρ παρά ο ορυκτός πλούτος της χώρας!

ΛΑΡΚΟ: Απολύσεις εν μια νυκτί για να ξεπουληθεί μπιρ παρά ο ορυκτός πλούτος της χώρας!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τροπολογία ντροπής που κατέθεσε την Παρασκευή ενόψει τριημέρου σαν τον κλέφτη μες στη νύχτα, ετοιμάζεται να πετάξει στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους και να ολοκληρώσει το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ.

Δεν έφτανε η διετής απαξίωση της μοναδικής βιομηχανίας σιδηρονικελίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έπρεπε αυτή η στρατηγική βιομηχανία της χώρας να ιδιωτικοποιηθεί χωρίς βάρη για τον επίδοξο ολιγαρχη- αγοραστή!

Με την τροπολογία, η κυβέρνηση δίνει τη δυνατότητα άμεσης απόλυσης των εργαζομένων από τον ειδικό διαχειριστή και την σύναψη μηνιαίων -δίμηνων συμβάσεων ομηρίας για όσους παραμένουν στην ΛΑΡΚΟ.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και το ΤΑΙΠΕΔ λειτουργούν όπως οι στυγνοί οικονομικοί δολοφόνοι: πετάνε χιλιάδες ανθρώπους στον δρόμο, τους ξεσπιτώνουν από τα σπίτια που παραχωρούσε η ΛΑΡΚΟ και όλα αυτά για να παραδοθεί ο ορυκτός πλούτος της χώρας, χωρίς επιβάρυνση, σε κάποιο αρπακτικό που θα έρθει να πάρει τζάμπα, μια βιομηχανία της οποίας το προϊόν καταγράφει διαρκώς τιμές ρεκόρ!

Είναι εμφανές ότι υπό το παρόν καθεστώς μαζικών ιδιωτικοποιήσεων απο το ΤΑΙΠΕΔ (του οποίου ο “ελληνικός έλεγχος” προβαλλόταν ως “διαπραγματευτική νίκη” από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την προδοσία του περήφανου ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα), όχι απλά δεν αποπληρώνεται το χρέος, αλλά διογκώνεται ενώ ταυτόχρονα καταστρέφονται οι δημόσιες παραγωγικές υποδομές και παραδίδεται στο κεφάλαιο ο ορυκτός πλούτος της χώρας!

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ στην ΛΑΡΚΟ, ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΞΩΣΕΙΣ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ των ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ  ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ!

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥΣ, ΤΡΙΤΗ στις 14.00, στην ΒΟΥΛΗ

                                                                                                        Το Γραφείο Τύπου 14.6.2022