Αντιφασιστικός συναγερμός για τη δίκη της ναζιστικής ΧΑ σε δεύτερο βαθμό!

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Αντιφασιστικός συναγερμός για τη δίκη της ναζιστικής ΧΑ σε δεύτερο βαθμό!

Ποτέ ξανά! Όλοι και όλες στο Εφετείο Τετάρτη 15/6, 9.00 πμ

 

Την Τετάρτη 15/6 ξεκινάει στο Εφετείο Αθηνών η δίκη σε δεύτερο βαθμό της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής. Θα κριθεί η τελεσίδικη επικύρωση της ιστορικής απόφασης τα 7ης Οκτωβρίου 2020 που καταδίκασε τη ΧΑ ως εγκληματική οργάνωση και τους ναζιστές για τα αποτρόπαια εγκλήματά τους, τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, την απόπειρα ανθρωποκτονίας των Αιγυπτίων Αλιεργατών, τις δολοφονικές επιθέσεις στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, σε μετανάστες, νεολαίους, αγωνιστές.

Ούτε σπιθαμή γης στους φασίστες! Καμία αθώωση για τους δολοφόνους της ΧΑ. Το παλλαϊκό αντιφασιστικό κίνημα θα βρίσκεται για ακόμη μια φορά εκεί για να διασφαλίσει την μεγάλη νίκη του ενάντια στη συμμορία της ΧΑ και την απάνθρωπη, δηλητηριώδη και εγκληματική ιδεολογία του φασισμού και του ναζισμού. Μια νίκη που κατακτήθηκε μετά από έναν πολυετή αγώνα τόσο των άμεσα εμπλεκόμενων στη δίκη οικογενειών των θυμάτων, των θαρραλέων μαρτύρων κατηγορίας, της πολιτικής αγωγής, και ιδίως του επίμονου και μαζικού αντιφασιστικού κινήματος έξω από τις δικαστικές αίθουσες.

Η κρίσιμη αυτή δίκη διεξάγεται σε μια περίοδο που ο φασισμός επιχειρεί να ανασυγκροτηθεί μέσα από παρακρατικές επιθέσεις σε μετανάστες, αγωνιστές, φοιτητές και μαθητές όπως στη Σταυρούπολη, υπό την ανοχή της αστυνομίας και της κυβερνητικής πολιτικής. Η κυβέρνηση, που συντηρεί ένα κράτος ακραίας καταστολής και βίας σε βάρος αγωνιστών και αγωνιστριών, διαδηλωτών, φοιτητών, απεργών, νεολαίων, αλλά και το διαρκές έγκλημα των pushbacks και «εξαφανίσεων» προσφύγων, που τροφοδοτεί τη μισαλλοδοξία και το ρατσισμό φέρει την ευθύνη για την προσπάθεια ακροδεξιών και νεοναζιστικών ομαδοποιήσεων να ανασυγκροτηθούν. Δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε.

Το παλλαϊκό ποτάμι του Εφετείου θα σταθεί για άλλη μια φορά αντιφασιστικό τείχος απέναντι στους μεγαλύτερους εχθρούς του λαού και της ελευθερίας.

Όλοι και όλες έξω από το Εφετείο Αθηνών 15/6, 9.00 πμ.

Το Γραφείο Τύπου 13.6.2022

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ