ΠΟΠΟΚΠ: Έξω η αστυνομία από τις σχολές

ΠΟΠΟΚΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

                                                                 Αθήνα, 10-6-2022

 ΨΗΦΙΣΜΑ – ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

Η πρόσφατη δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ στο ΑΠΘ, αποκάλυψε με τον πλέον γλαφυρό τρόπο τους σκοπούς που θέλει να υπηρετήσει η κυβέρνηση με την ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας: καταστολή και βία απέναντι στους φοιτητικούς συλλόγους που αγωνίζονται και διεκδικούν.

Είχε προηγηθεί η καταγγελία του Συλλόγου Διδακτικού Επιστημονικού Προσωπικού του ΑΠΘ για παρουσία αστυνομικών με πολιτικά κατά την διάρκεια συνέλευση των μελών ΔΕΠ, αναδεικνύοντας ότι για την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς καταστολής που οικοδομεί εντός των Πανεπιστημίων, κάθε συλλογική διαδικασία είναι ύποπτη και βρίσκεται στο στόχαστρο, ακόμα και των πανεπιστημιακών!

Η στρατηγική της έντασης που υλοποιεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ως μοναδικό σκοπό να παρουσιαστεί η ίδια ως υπερασπιστής μιας αφηρημένης νομιμότητας απέναντι σε παραβατικές μειοψηφίες.

Κι αν υπήρξαν άνθρωποι που πίστεψαν ότι κυβέρνηση βάζει ΜΑΤ στα Πανεπιστήμια για να φρουρούν τα συνεργεία που φτιάχνουν βιβλιοθήκες, πλέον δεν δικαιούται κανείς να λέει ότι δεν ξέρει. Οι αποκαλύψεις για την άθλια κατάσταση του συστήματος βιβλιοθηκών του ΑΠΘ, η υπενθύμιση για τον ρόλο που έπαιξε ο Μητσοτάκης ως Υπουργός στην απόλυση δεκάδων βιβλιοθηκονόμων σε όλων την Ελλάδα (και στο ΑΠΘ), αλλά πολύ περισσότερο οι σκληρές εικόνες με τους σοβαρότατους τραυματισμούς του 20χρονου φοιτητή Γιάννη Ντουσάκη κατόπιν απρόκλητης επίθεσης της αστυνομίας που δε δίστασε να προχωρήσει σε ευθεία βολή κρότου λάμψης σε κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων, αποτελούν ταφόπλακα στο αφήγημα του «νόμου και της τάξης».

Το ΑΠΘ έχει καταστεί το πεδίο δοκιμών για την είσοδο της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στα ιδρύματα. Η είσοδος αυτή αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες και οι φοιτητικοί σύλλογοι έχουν ανακοινώσει ήδη την αντίθεση τους αλλά και την πρόθεση τους να μην επιτρέψουν την εγκατάσταση αστυνομίας στις σχολές, υπερασπιζόμενοι τόσο τις κατακτήσεις της αποχουντοποίησης, όσο και τα κεκτημένα του ευρωπαϊκού ακαδημαϊκού συστήματος, με το άσυλο στον πυρήνα του ήδη από τα πρώτα σκιρτήματα του Διαφωτισμού.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι, το Φοιτητικό Κίνημα, οι φοιτήτριες και οι φοιτητές δεν θα είναι μόνοι τους!

Αποτελεί καθήκον κάθε μαζικού φορέα που τοποθετείται με την πλευρά της υπεράσπισης της δημοκρατίας: των συνδικάτων, των εκπαιδευτικών, των φορέων του γονεϊκού κινήματος, των εργαζόμενων, των κοινωνικών κινημάτων για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα, να σταθεί δίπλα στην πανεπιστημιακή νεολαία.

Τελικά αποτελεί καθήκον κάθε δημοκρατικού ανθρώπου να σταθεί δίπλα στην νεολαία, που παλεύει και αγωνίζεται σε συνθήκες περιορισμού δικαιωμάτων και ακραίου αυταρχισμού, ώστε να μην επιτρέψουμε να υπάρξει άλλος Γιάννης Ντουσάκης και να αποτρέψουμε να εκτραχυνθεί σε ακόμα πιο σκοτεινές ατραπούς η κατασταλτική μανία της κυβέρνησης Μητσοτάκη!

ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΕΑΝ ΤΟ ΠΡΑΞΕΙ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ

 

Το ΔΣ