Η «αυτο-παγίδευση της Ελλάδας στα ελληνοτουρκικά»

Αντάρτης, κλέφτης, παλικάρι, πάντα είν’ ο ίδιος ο λαός… – του Ν. Καστανάκη

Τα συστημικά πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα ανταγωνίζονται στα πλαίσια του δόγματος «ανήκουμε στην Δύση».

 1. Όσο πιο υπάκουα και πειθαρχημένα εμφανίζονται έναντι της Ουάσιγκτον, τόσο θεωρούν ότι η Ελλάδα εξασφαλίζει την εδαφική της κυριαρχία από την αναθεωρητική επεκτατική πολιτική του καθεστώτος Ερντογάν της Τουρκίας. Αντίθετα, εκχωρούν στο μέγιστο την οικονομική, ενεργειακή και πολιτική κυριαρχία της χώρας στην Δύση. Η κοινωνία φτωχαίνει από τον διακηρυγμένο ταξικό πόλεμο που δεχόμαστε. Η Δημοκρατία στην μαζική πληροφόρηση έχει φτάσει σε επίπεδα ιστορικού νέο- μακαρθισμού.
 2. Δεν αμφισβητούν την ευρωατλαντική μέγγενη σε βάρος της χώρας.
 3. Πολλαπλασιάζουν τη παρουσία αμερικανικών, νατοϊκών βάσεων στην Ελλάδα. Στην αεροπορική βάση της Καλαμάτας η στρατιωτική παρουσία του Ισραήλ είναι επίσης δεδομένη.
 4. Ελληνική εταιρία ενέργειας (Energean) τώρα συνεργάζεται στενά με το Ισραήλ, σε αμφισβητούμενη θαλάσσια περιοχή ΑΟΖ μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ και ήδη έχει καταγγελθεί με σθεναρό τρόπο από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων στο Λίβανο. Άλλο μέτωπο!
 5. Η Ελλάδα σιωπά και δεν καταγγέλλει στην διεθνή σκηνή την συνεχιζόμενη επιθετικότητα από το Ισραήλ σε βάρος της Συρίας. Η κατοχή της λωρίδας της Βόρειας Συρίας από την Τουρκία και η προετοιμασία εισβολής του Τουρκικού στρατού περνά απαρατήρητη από την Ελληνική κυβέρνηση.
 6. Οι κυρίαρχες δυνάμεις τόσο στο Ισραήλ όσο και στην Τουρκία είναι παραδείγματα ακραίου ιστορικού ρεβιζιονισμού και εθνικιστικού σοβινισμού και δεν έχουν υπογράψει την Διεθνή συνθήκη της Θάλασσας. Οι δυο χώρες αυτές ήδη βρίσκονται σε μυστικές διαπραγματεύσεις για να βρεθεί η κατάλληλη φόρμουλα εξαγωγής φυσικού αερίου από το Ισραήλ στην Ευρώπη με την ουσιαστική συμμετοχή της Τουρκίας .
 7. Η Παλαιστίνη έχει εξαφανιστεί από το Ελληνικό πολιτικό λεξιλόγιο των Ελληνικών κομμάτων «εξουσίας».
 8. Η Ελλάδα έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα με την πειρατεία που έπραξε σε βάρος ρωσικού τάνκερ με Ιρανικό πετρέλαιο, πράξη που διατάχθηκε από την Ουάσιγκτον. Η απόφαση του εφετείου Χαλκίδας που έκρινε την κατάσχεση παράνομη ανοίγει ένα μικρό παράθυρο ελπίδας ως προς τις σχέσεις Ελλάδας – Ιράν.
 9. Η συνεχιζόμενη στρατιωτική αποστολή αναβαθμισμένου εξοπλισμού από την Ελλάδα προς την Ουκρανία έχει επιφέρει ένα επίπεδο μηδενικών διακρατικών σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας , γεγονός που συνέβαλε ουσιαστικά στα δεκάδες παρατεταμένα χειροκροτήματα της ομιλίας Μητσοτάκη στο Αμερικανικό Κογκρέσο
 10. Η συμμετοχή των ΗΠΑ και άλλων δεκάδων χωρών μελών του ΝΑΤΟ , στην άσκηση του Τουρκικού στρατού ΕΦΕΣ 2022 με αποβατικές προσομοιώσεις σε νησί, είχε την πλήρη απόκρυψη των συστημικών ελληνικών ΜΜΕ.
 11. Η Ελλάδα ακόμα αναγνωρίζει τον απερίγραπτο Γκουαιντό ως προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας, την ίδια στιγμή που Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον τον έχουν εξαφανίσει από το πολιτικό προσκήνιο.
 12. Η Ελλάδα ακόμα συμμετέχει και δυναμώνει το παράνομο καθεστώς κυρώσεων σε βάρος της Κούβας.
 13. Η διπλωματία των Λαών από την Ελλάδα δεν εφαρμόζεται, αφού δεν την πιστεύουν τα κόμματα του «κυβερνητικού νατοϊκού τόξου». Κουβέντα για τους εκατοντάδες Αριστερούς Δημοκρατικούς πολίτες της Τουρκίας σε φυλακές .

Η αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών δεν μπορεί να τίθεται. Είναι θέμα υπεράσπισης της εθνικής κυριαρχίας και διαφύλαξης κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας. Γεγονός είναι, ότι η ανυπαρξία πολυδιάστατης, αντιιμπεριαλιστικής και φιλειρηνικής Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, είναι μια επικίνδυνη γκρίζα πραγματικότητα. Η Ελλάδα θα μπορέσει να υπερασπίσει αποτελεσματικότερα την εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία της έναντι και  των νέων προκλήσεων, με βάση τις αρχές της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών, της καλής γειτονίας, του διεθνούς δικαίου και, ιδιαίτερα, του δικαίου της θάλασσας. Η σημερινή πολιτική «νατοϊκή συνταγή», μαθηματικά οδηγεί τη χώρα και το Λαό μας σε μικρές και μεγάλες ήττες. Η Αριστερά, πρέπει και τώρα, όπως έκανε πάντα, να βρεθεί στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης μιας χώρας και ενός Λαού που δεν πρέπει να σκύψουν το κεφάλι. Η ιστορική μνήμη δεν πρέπει να μας εγκαταλείψει στα σημερινά δύσκολα χρόνια.

Μας διδάσκει.