Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη

Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών έχει δώσει πολλές μάχες τα τελευταία χρόνια στην προσπάθεια της ακύρωσης των πλειστηριασμών της Λαϊκής κατοικίας και πολλές από τις μάχες αυτές ήταν νικηφόρες και οι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί ακυρώθηκαν.

Οι κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το 2019 και της ΝΔ που πήρε τη σκυτάλη το καλοκαίρι του 2019 χρησιμοποίησαν όλα τα μέσα για να προωθήσουν τους πλειστηριασμούς. Στην ημερήσια διάταξη ήταν οι επιθέσεις των ΜΑΤ ακόμη και μέσα στις αίθουσες των δικαστηρίων, θεσμοθετήθηκαν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και  προχώρησαν σε διώξεις σε βάρος αγωνιστών.

Η πρόσφατη δικαστική απόφαση με την οποία κρίθηκαν ένοχοι και καταδικάστηκαν έστω και με αναστολή δύο αγωνιστές κατά των πλειστηριασμών είναι μια μαύρη μέρα για την ελληνική δικαιοσύνη η οποία εμπλέκεται ανοιχτά για να στηρίξει της κυβέρνηση, τις τράπεζες και τα κερδοσκοπικά funds. Η σκοπιμότητα της απόφασης αποδεικνύεται εκτός των άλλων και από το γεγονός ότι ο πλειστηριασμός για τον οποίο καταδικάστηκαν οι δύο αγωνιστές κρίθηκε άγονος καθώς δεν παρουσιάστηκε κανένας αγοραστής.

Η απόφαση του δικαστηρίου δεν πρόκειται να κάμψει το φρόνημα του κινήματος κατά των πλειστηριασμών.

Σε ότι μας αφορά δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους καταδικασθέντες καθώς και τη βούλησή μας να συνεχίσουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση της Λαϊκής κατοικίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ