Η καταδίκη των αγωνιστών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών είναι ημέρα ντροπής για τη δικαιοσύνη.

Η καταδίκη των αγωνιστών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών είναι ημέρα ντροπής για τη δικαιοσύνη

Οι άδικες καταδίκες θα καταπέσουν. Δεν πρόκειται να περάσει η στοχοποίηση των αγώνων υπεράσπισης της λαϊκής κατοικίας!

Η απόφαση του δικαστηρίου που καταδίκασε τους αγωνιστές Ηλία Σμήλιο και Ζήση Κλεισιάρη σε 10 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή για παρακώλυση διαδικασίας πλειστηριασμού αποτελεί κηλίδα για τη δικαιοσύνη και συνιστά ένα ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα που σκοπό έχει την τρομοκράτηση των κοινωνικών αγωνιστών και αγωνιστριών.

Μάλιστα το δικαστήριο προχώρησε σε αυτήν την άδικη και αναίτια καταδίκη για έναν πλειστηριασμό άγονο στον οποίον δεν εμφανίστηκε κανένας πλειοδότης.

Πρόκειται για μια ανησυχητική εξέλιξη για την πορεία του δικαστικού μηχανισμού και της εμπλοκής του στους σχεδιασμούς καταστολής και τις σκευωρίες που στήνει το κράτος και η ασφάλεια για τα φιμώσει τους αγωνιστές και κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο. Ευθυγραμμίζεται με την ιδιαίτερη ένταση με την οποία επιχειρείται σήμερα να ενταθούν οι πλειστηριασμοί της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας για τα αδηφάγα συμφέροντα των τραπεζών και funds.

Η Λαϊκή Ενότητα στέκεται αλληλέγγυα στους αγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών. Με ενωτικούς και ανυποχώρητους αγώνες θα συνεχίζουμε μέχρι την αθώωση και δικαίωσή τους.

Το Γραφείο Τύπου 8.6.2022