Θέση του ΚΚ Αργεντινής για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Αποκηρύσσουμε τις προκλήσεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και τη θέση της κυβέρνησης της Αργεντινής για την κρίση στην Ουκρανία.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Αργεντινής απορρίπτει τις ιμπεριαλιστικές πολιτικές των Ηνωμένων Πολιτειών και την επέκταση του ΝΑΤΟ προς την Ανατολική Ευρώπη και ιδιαίτερα στα σύνορα με τη Ρωσία, μια επέκταση που μπορούμε να επαληθεύσουμε και στον Νότιο Ατλαντικό με την περίπτωση των Νήσων Μαλβίνας. έχει θέσει σε κίνδυνο την παγκόσμια ειρήνη και το μέλλον της ανθρωπότητας.

Η αναγνώριση από τη Ρωσία της κυριαρχίας των Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ χρησιμοποιείται ως δικαιολογία από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, για να δικαιολογήσουν τις προκλήσεις κατά της Ρωσίας και όπως κάνει σε όλο τον κόσμο, υποστηρίζοντας και οργανώνοντας τη φιλοναζιστική ακροδεξιά στην Ουκρανία. όπου απαγορεύεται και το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Η σημερινή ουκρανική κυβέρνηση έχει κάνει αυτή τη χώρα μια από τις φτωχότερες στην Ευρώπη και έχει φιμώσει, με τη συνενοχή των ΗΠΑ και της Ευρώπης, τις επιθέσεις που υπέστησαν οι πληθυσμοί του Ντόνετσκ και του Λούγκανσκ τα τελευταία χρόνια.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ως επικεφαλής ενός καπιταλιστικού συστήματος σε κρίση, επιδιώκουν να διατηρήσουν την αμφισβητήσιμη ηγεμονία τους, το ελαττωματικό μονοπολικό τους μοντέλο, με προβοκάτσιες, αποσταθεροποιήσεις και στρατιωτικές επεμβάσεις, όπως έκαναν συνεχώς στον 20ο και 21ο αιώνα. Αυτή η στρατηγική δεν είναι ξένη προς τη χειραγώγηση που γίνεται μέσω των μέσων ενημέρωσης και την παραχάραξη της ιστορίας που οδήγησε σε αυτήν την κατάσταση.

Η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική μπορούν να παρέχουν άφθονα παραδείγματα αυτών των παρεμβατικών πολιτικών που εφαρμόζουν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, για παράδειγμα, μέσω μονομερών κυρώσεων, αποσταθεροποιητικών ενεργειών και της κατοχής των Νήσων Μαλβίνας από τη Μεγάλη Βρετανία.

Η θέση της κυβέρνησης της Αργεντινής, που καλεί τη Ρωσία «να σταματήσει τις στρατιωτικές ενέργειες στην Ουκρανία» δεν είναι παρά μια επικίνδυνη και αυξανόμενη ευθυγράμμιση με τις πολιτικές των Ηνωμένων Πολιτειών και των διεθνών οργανισμών που ελέγχει αυτή η χώρα, όπως συμβαίνει στις διαπραγματεύσεις και τις συνθήκες. που επιβλήθηκε από το ΔΝΤ.

Ας υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των λαών να ζουν ειρηνικά.

Ας απορρίψουμε τη μιλιταριστική και παρεμβατική πολιτική των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ

Αλληλεγγύη στους λαούς του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ.