Η Λαϊκή Ενότητα αποχαιρετά την αγωνίστρια της Αριστεράς, συντρόφισσα Κατερίνα Γιαννάκη

Η Λαϊκή Ενότητα αποχαιρετά την αγωνίστρια της Αριστεράς, συντρόφισσα Κατερίνα Γιαννάκη

Έφυγε από την ζωή η Κατερίνα Γιαννάκη, αγωνίστρια της Αριστεράς από τα πρώτα φοιτητικά της χρόνια μέχρι το τέλος της ζωής της.

Γεννήθηκε στην Καλλονή Τροιζήνας, τελείωσε το Λύκειο στον Πόρο και πήγε στην Ιταλία για να σπουδάσει Ιατρική, όπου συμμετείχε ενεργά στο αντιδικτατορικό Ελληνοϊταλικό φοιτητικό κίνημα.

Στα φοιτητικά της χρόνια στρατεύτηκε στην ΚΝΕ και μετά στο ΚΚΕ, αργότερα υπήρξε  ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και τον Αύγουστο του 2015 προσχώρησε στη ΛΑΕ.

Έζησε και εργάστηκε πολλά χρόνια στην Ιταλία, όπου ασχολήθηκε με τα προβλήματα του Απόδημου Ελληνισμού και υπήρξε μέλος του Συντονιστικού Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού {ΣΑΕ} Περιφέρειας Ευρώπης {Ιταλία} Παράλληλα ασχολήθηκε με το φεμινιστικό κίνημα , τα εργασιακά προβλήματα και υπήρξε δραστήρια κοινωνικά  μέχρι το τέλος της ζωής της.

Η  Λαϊκή Ενότητα εκφράζει τα βαθιά της συλλυπητήρια στον σύντροφό της Βασίλη Πριμικήρη, στο γιο τους Τάσο και σε όλους τους οικείους της.

Υ.Γ. Η Πολιτική κηδεία της Κατερίνας Γιαννάκη θα γίνει την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022 στις 12:30 μμ στο Κοιμητήριο της Καισαριανής

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ