ΚΑΤΕΡΙΝΑ  ΓΙΑΝΝΑΚΗ: Έφυγε μια δυναμική προσωπικότητα της Αριστεράς και του οργανωμένου κινήματος της Ελληνικής διασποράς !

ΚΑΤΕΡΙΝΑ  ΓΙΑΝΝΑΚΗ: Έφυγε μια δυναμική προσωπικότητα της Αριστεράς και του οργανωμένου κινήματος της Ελληνικής διασποράς !

 Έφυγε για πάντα η Κατερίνα μας!

Η Κατερίνα είχε την καταγωγή της από την περιοχή της Καλλονής του δήμου Τροιζήνας όπου και έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής της.

Τέλειωσε το λύκειο στον Πόρο και το 1970 στα μαύρα χρόνια της δικτατορίας έφυγε και πήγε στην Ρώμη της Ιταλίας όπου και σπούδασε στο εκεί πανεπιστήμιο “La Sapienza” Ιατρική. Έζησε και εργάστηκε πολλά χρόνια στη Ιταλία και αγάπησε την χώρα αυτή.

 Συνδέθηκε με το εργατικό και αντιφασιστικό κίνημα αυτής της χώρας και συνέβαλε  μέσα από το αντιδικτατορικό Ελληνο-Ιταλικό φοιτητικό κίνημα στο κτύπημα της ελληνικής δικτατορίας των συνταγματαρχών! Για την δράση της αυτή οι Έλληνες ασφαλίτες της περιοχής καταγωγής της ενοχλούσαν συνέχεια τους αγρότες γονιούς της για να την εκφοβίσουν και να σταματήσει τους αγώνες της ενάντια στην χούντα όπως άλλωστε έκαναν και με χιλιάδες νέους φοιτητές αντιφασίστες. Η Κατερίνα Γιαννάκη από τα πρώτα χρόνια της φοιτητικής της ζωής στρατεύτηκε στην ΠΣΚ στην ΚΝΕ και αμέσως μετά στο ΚΚΕ! Στην πορεία οργανώθηκε στον ΣΥΝ και στην συνέχεια υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ! Μετά τον Αύγουστο του 2015 προσχώρησε ως μέλος του Αριστερού Ρεύματος στην ΛΑΕ!

 Η Κατερίνα Γιαννάκη υπήρξε υποψήφια βουλευτής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα συμμετείχε ενεργά και με πάθος στο κίνημα της Ελληνικής  Αποδημίας και στο συνέδριο της Κύπρου εκλέχθηκε μέλος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού όλης της Ευρώπης (ΣΑΕ)!

 Σε όλη της την ζωή πάλεψε για την δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη και τον Σοσιαλισμό! Η Κατερίνα ήταν μια ανιδιοτελής, έντιμη και δυναμική προσωπικότητα. Έγινε αγαπητή για την αγωνιστικότητά της και την δράση της στο εργατικό και γυναικείο κίνημα και παράλληλα μόχθησε για την σύσφιξη των σχέσεων του Ελληνικού και του Ιταλικού λαού! Η Κατερίνα μαζί με τον σύντροφο της ζωής  Βασίλη και τον γιό τους τον Τάσο αγάπησαν ξέχωρα την Ήπειρο και τα Ζαγοροχώρια τα βουνά και τα λαγκάδια που έγιναν η δεύτερη πατρίδα της.

Έφυγε για πάντα η Κατερίνα Γιαννάκη συντρόφισσα στην ζωή και στους κοινωνικούς αγώνες του Βασίλη Πριμικήρη και μάνα του Τάσου Πριμικήρη!

Όσοι την γνώρισαν όλοι οι σύντροφοί της και φίλοι της Έλληνες και Ιταλοί δύσκολα θα την ξεχάσουν!

Γεια σου Κατερίνα μου!

Βας. Πριμ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ