Λαϊκή Ενότητα: Η καταστολή και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν!

Η καταστολή και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν!

Για μια φορά ακόμα, τα ΜΑΤ, υπό τις εντολές της κυβέρνησης Μητσοτάκη και με την άμεση στήριξη του πρύτανη Παπαϊωάννου, εξαπέλυσαν δολοφονική επίθεση απέναντι στη μεγάλη πορεία των Φοιτητικών Συλλόγων της Θεσσαλονίκης.

Μετά από μία συγκλονιστική διαδήλωση που χειροκροτήθηκε στους δρόμους της πόλης από εργαζόμενους και μαθητές, οι φοιτητές έφτασαν στο campus του ΑΠΘ απαιτώντας την άμεση αποχώρηση της αστυνομίας. Έξω από το κτίριο του Βιολογικού, οι δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν για μια φορά ακόμα με αγριότητα, επιχειρώντας να διαλύσουν τη διαδήλωση, ενώ έφτασαν στο σημείο να κυνηγούν φοιτητές σε όλη την έκταση του campus.

Δεν δίστασαν να ρίξουν δακρυγόνα δίπλα στα κυλικεία των σχολών, αλλά ακόμα και στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ, όπου οι φοιτητές που διάβαζαν αναγκάστηκαν να κλείσουν τα παράθυρα και να βγουν έξω λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας.

Για μια φορά ακόμα, φοιτητές βρίσκονται στο νοσοκομείο τραυματισμένοι στο κεφάλι, αλλά και στην αστυνομική διεύθυνση.

Η δολοφονική ΝΔ του Μητσοτάκη επιχειρεί να κλιμακώσει την ένταση για να συσπειρώσει το ακροατήριό της, κυριολεκτικά πάνω στα κεφάλια 20χρονων παιδιών, επιχειρεί να δείξει μια εικόνα πυγμής και να χτυπήσει τους αγώνες της νεολαίας. Συνοδοιπόρος σε αυτήν την πολιτική ο πρύτανης Παπαϊωάννου που δε λέει λέξη για τις καθημερινές σχεδόν επιθέσεις, τις παρενοχλήσεις, τις προσαγωγές μέσα από το χώρο του πανεπιστημίου, αντίθετα, δικαιολογεί σε κάθε ευκαιρία την αστυνομική παρουσία και την ακραία βία των δυνάμεων καταστολής.

Στεκόμαστε δίπλα στον ηρωικό αγώνα των φοιτητών, για να μην γίνουν τα πανεπιστήμια στρατόπεδα, για να μην ψηφιστεί το νέο νομοσχέδιο έκτρωμα της Κεραμέως που για πρώτη φορά στην ιστορία αντικαθιστά τη δημοκρατία στα ΑΕΙ με διορισμένα συμβούλια, θέλοντας να αποκλείσει από τις αποφάσεις όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα. Στο πλευρό της νεολαίας ήδη έχει ταχθεί πλήθος φορέων, ακαδημαϊκοί, σύλλογοι καθηγητών πανεπιστημίου, Γενικές Συνελεύσεις Τμημάτων και Κοσμητειών, αλλά και Πρυτανείες που απαιτούν την αποχώρηση της αστυνομίας. Αλλά και εργατικά σωματεία, καλλιτέχνες και άλλοι συλλογικοί φορείς.

Η κοινωνία πρέπει να γίνει η ασπίδα της αγωνιζόμενης νεολαίας, για να αποχωρήσει άμεσα η αστυνομία στα πανεπιστήμια, να μην εγκατασταθεί η ΟΠΠΙ, για να μη φιμωθούν τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι ελευθερίες.

Το Γραφείο Τύπου 2.6.2022