Αλληλεγγύη της  ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ στο δικαζόμενο αγωνιστή Θωμά Κώτσια

Αλληλεγγύη της  ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ στο δικαζόμενο αγωνιστή Θωμά Κώτσια

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον δικαζόμενο αγωνιστή και μέλος του συντονιστικού της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ Θωμά Κώτσια

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο μέλος του συντονιστικού μας, πρώην βουλευτή Ευρυτανίας Θωμά Κώτσια, ο οποίος δικάζεται την Πέμπτη 2 Ιουνίου,  στις 9 πμ, στο κτήριο 4 των δικαστηρίων της οδού Ευελπίδων, μετά από αγωγή που κατέθεσε σε βάρος του ο νυν βουλευτής της ΝΔ στον νομό, Κωνσταντίνος Κοντογεώργος, με την οποία του ζητά  αποζημίωση 50.000 ευρώ για ηθική βλάβη που δήθεν του προκάλεσε, όταν ο Θ. Κώτσιας σε άρθρο του, το 2019, επέκρινε ως ρατσιστική την στάση του Κ. Κοντογεώργου να πρωτοστατήσει σε ρατσιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στην μετεγκατάσταση προσφύγων στην περιοχή του, για την αποσυμφόρηση των νησιών. Ζητά, μάλιστα, την προσωπική του κράτηση σε περίπτωση αδυναμίας καταβολής της αποζημίωσης. Παράλληλα, προχώρησε και στην επαγγελματική σπίλωση του Θ. Κότσια, λόγω της ιδιότητας που είχε ως συνδικαλιστής των ΕΛ.ΠΕ., εξαναγκάζοντας  τον Θ. Κώτσια σε ανταγωγή, παρά την σαφή πεποίθησή του ότι οι διαφορές επί πολιτικών θέσεων και πολιτικής κριτικής δεν λύνονται στα δικαστήρια.

Η δήλωση στήριξης προς τον Θωμά Κώτσια από πλήθος Ευρυτλάνων συμπατριωτών του και συναδέλφων του στα ΕΛΠΕ είναι η καλύτερη απάντηση στην προσπάθεια δίωξης του.

                                                         Η Συντονιστική  Επιτροπή  1.6.2022