Η ΛΑ.Ε. εκφράζει την αλληλεγγύη της στον δικαζόμενο αγωνιστή και πρώην βουλευτή Ευρυτανίας Θωμά Κώτσια

Η ΛΑ.Ε. εκφράζει την αλληλεγγύη της στον δικαζόμενο αγωνιστή και πρώην
βουλευτή Ευρυτανίας Θωμά Κώτσια

Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη της στον πρώην βουλευτή Ευρυτανίας Θωμά Κότσια, ο οποίος δικάζεται την Πέμπτη 2 Ιουνίου,  στις 9 πμ, στο κτήριο 4 των δικαστηρίων της οδού Ευελπίδων, μετά από αγωγή που κατέθεσε σε βάρος του ο νυν βουλευτής της ΝΔ στον νομό, Κωνσταντίνος Κοντογεώργος, με την οποία του ζητά  αποζημίωση 50.000 ευρώ για ηθική βλάβη που δήθεν του προκάλεσε, όταν ο Θ. Κότσιας σε άρθρο του, το 2019, επέκρινε ως ρατσιστική την στάση του Κ.
Κοντογεώργου να πρωτοστατήσει σε ρατσιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στην μετεγκατάσταση προσφύγων στην περιοχή του, για την αποσυμφόρηση των νησιών.  Γνωρίζοντας, μάλιστα, ότι ο Θωμάς Κότσιας ουδέποτε απέκτησε περιουσία λόγω των αγώνων του, και τίμησε με απόλυτη ανιδιοτέλεια τις αξίες και τις αριστερές  πολιτικές του θέσεις, ζητά την προσωπική του κράτηση σε περίπτωση αδυναμίας καταβολής της
αποζημίωσης. Παράλληλα, προχώρησε και στην επαγγελματική σπίλωση του Θ. Κότσια, λόγω της ιδιότητας που είχε ως συνδικαλιστής των ΕΛ.ΠΕ., εξαναγκάζοντας  τον Θ. Κότσια σε ανταγωγή, παρά την σαφή πεποίθησή του ότι οι διαφορές επί πολιτικών θέσεων και πολιτικής κριτικής δεν λύνονται στα δικαστήρια.

Ο κ. Κοντογεώργος δεν συκοφαντήθηκε από τον Θ. Κότσια, αλλά ο ίδιος προκάλεσε ηθική και πολιτική βλάβη στον εαυτό του, με τις ρατσιστικές συμπεριφορές που υιοθέτησε. Έδωσε ο ίδιος, με τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς των προσφύγων ως πολλαπλά δυνητική «απειλή» για την ευρυτανική κοινωνία το ιδεολογικό στίγμα που αποπνέει.

Η αγωγή  του κ. Κοντογεώργου συνιστά επίσης προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής κριτικής και πολιτικού χαρακτηρισμού θέσεων και συμπεριφορών, που έρχεται σε σαφή αντίθεση με την συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία της έκφρασης.

Η δήλωση στήριξης προς τον Θωμά Κότσια από πλήθος συναδέλφων του είναι η καλύτερη απάντηση στην προσπάθεια δίωξης του.

Η αγωγή σε βάρος του Θωμά Κότσια πρέπει να απορριφθεί!

Το Γραφείο Τύπου 31.5.2022