ΛΑ.Ε.: Αντικατασταλτική διαδήλωση, Σαββάτο 28/5 17.00 μμ Προπύλαια

  • ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΒΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ!
  • ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ 28/5 17.00 μμ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται σε κατασταλτικό παροξυσμό. Σαν να μην έφτανε το δολοφονικό χτύπημα με χειροβομβίδα κρότου λάμψης που οδήγησε σε σοβαρότατο τραυματισμό φοιτητή, αλλά και το φακέλωμα και η στοχοποίηση συνδικαλιστών φοιτητών που προσάγονταν χθες στην πόλη της Θεσσαλονίκης, σήμερα η κυβέρνηση έφερε και όχημα αύρας μέσα στο ΑΠΘ απέναντι στους φοιτητές.

ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Με την ακρίβεια να χτυπάει κόκκινο και το λαϊκό εισόδημα να μην επαρκεί ούτε για τα αναγκαία, το μόνο που μένει στην κυβέρνηση είναι η κρατική τρομοκρατία και ο «νόμος και η τάξη».

Η νεολαία βρίσκεται πρώτα από όλα στο στόχαστρο. Οι αγώνες όλο το προηγούμενο διάστημα για την υπεράσπιση του Δημόσιου Δημοκρατικού Πανεπιστημίου, οι αντιδράσεις απέναντι στο πετσόκομμα των θέσεων στα ΑΕΙ δια της ΕΒΕ, οι διεκδικήσεις για ανθρώπινους και ασφαλείς όρους φοίτησης μέσα στην πανδημία αποτέλεσαν ένα ξεκάθαρο προειδοποιητικό μήνυμα απέναντι στην πολιτική του αυταρχισμού και της διάλυσης της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης. Το αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών με την μαζική συμμετοχή και την ταυτόχρονη καταβαράθρωση της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας, δείχνουν ότι η νεολαία δεν πρόκειται να ανεχτεί τα σχέδια του Μητσοτάκη και τον νόμο Χρυσοχοϊδη- Κεραμέως.

Η δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ στο ΑΠΘ την Πέμπτη 27/5, αναδεικνύει ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση επενδύει για μια ακόμη φορά στην στρατηγική της έντασης, θέλοντας να κάνει φυγή προς τα εμπρός. Με την αρωγή των ΜΜΕ της λίστας Πέτσα, επιδιώκει να μετατρέψει το ζήτημα της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, από επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες που κατακτήθηκαν με αίμα από τον λαό και την νεολαία, σε ζήτημα «νόμου και τάξης» για πολώσει αντιδραστικά ακροατήρια. Εκτός από εκλογική τακτική συσπείρωσης των «ορφανών» της Χρυσής Αυγής, αποτελεί και πολιτική στρατηγική προληπτικής τρομοκράτησης του κόσμου της δουλειάς που βράζει, αλλά και της νεολαίας που είναι εδώ και δυο χρόνια στους δρόμους.

Δεν θα τους περάσει! Όπως η προηγούμενη φάση «στρατηγικής της έντασης» κατέρρευσε μετά την πλατεία Νέας Σμύρνης, με χιλιάδες λαού και νεολαίας να πλημμυρίζουν τις πλατείες της χώρας ενάντια στην καταστολή, έτσι και τώρα θα βρουν μπροστά τους τείχος από τον κόσμο της δουλειάς και την αγωνιζόμενη νεολαία.

Είναι καθήκον κάθε δημοκρατικού πολίτη να σταθεί απέναντι στην πολιτική του αυταρχισμού, δίπλα στους φοιτητικούς συλλόγους που αγωνίζονται ενάντια στην στρατοπέδευση των δολοφόνων της ΕΛΑΣ στα Πανεπιστήμια.

Είναι καθήκον της Αριστεράς να μπει μπροστά, χωρίς παλινωδίεςς, στην συγκρότηση ενός ενιαίου αγωνιστικού μετώπου ενάντια στην κρατική καταστολή. Μέσα από σωματεία και συνδικάτα, μέσα από μαζικούς φορείς πρέπει να φτιαχτεί ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από τους φοιτητικούς συλλόγους που αντιμετωπίζουν κάθε μέρα την κατασταλτική μανία των ΜΑΤ του Μητσοτάκη!

Το μήνυμα που έστειλε η μαζικότατη αντικατασταλτική πορεία των φοιτητικών συλλόγων στην Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη, το ίδιο απόγευμα μετά τον τραυματισμό φοιτητή από ευθεία βολή κρότου λάμψης, πρέπει να απλωθεί σε όλη την Ελλάδα!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ

ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟ ΠΑΡΟΞΥΣΜΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΗΤΣΤΟΤΑΚΗ