Φοιτητής τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι από νέα επίθεση των ΜΑΤ στο ΑΠΘ

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη 26/5/2022

ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΣΟΒΑΡΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΑΠΟ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΟ Α.Π.Θ. – ΩΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΘΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΦΘΑΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;

 

Η συνεχής παρουσία των ΜΑΤ και των δυνάμεων καταστολής στο Α.Π.Θ., εκτός από βαθιά αντιδημοκρατική, είναι πλέον και εξαιρετικά επικίνδυνη!

Σήμερα, 26/5 πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση των φοιτητικών συλλογών, καθηγητών και εργαζομένων του πανεπιστημίου με τη στήριξη των συλλογικών φορέων της πόλης ενάντια στην καθημερινή πλέον παρουσία των δυνάμεων καταστολής στον πανεπιστημιακό χώρο του ΑΠΘ.

Μετά από επίθεση των ανδρών των ΜΑΤ στους φοιτητές, οι οποίοι επί μέρες τώρα διαμαρτύρονται ειρηνικά με πορείες και συγκεντρώσεις μέσα και έξω από το ΑΠΘ, φοιτητής τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Το αδιανόητο είναι επίσης, ότι έξω από το τμήμα χειρουργικής στο οποίο μεταφέρθηκε ο τραυματισμένος φοιτητής, έχουν πάει και δυο αστυνομικοί, οι οποίοι όχι μόνον αρνούνται να φύγουν, αλλά ζητούν τα στοιχεία του φοιτητή και επιμένουν να πάρουν από τους γιατρούς στοιχεία για την ιατρική του κατάσταση!

Τα απανωτά περιστατικά αστυνομικής βίας μέσα στα πανεπιστήμια, με τους βαριούς τραυματισμούς φοιτητών, συνδέονται άρρηκτα με την απόφαση της κυβέρνησης για είσοδο της πάνοπλης πανεπιστημιακής αστυνομίας σ΄ αυτά σε λίγες εβδομάδες και εντάσσεται στην ευρύτερη επιδίωξη της για ένα αστυνομοκρατούμενο και αυταρχικό πανεπιστήμιο.

Πρέπει άμεσα η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός να σταματήσουν αυτήν την επικίνδυνη πια για τη ζωή των φοιτητών, αντιδημοκρατική παρουσία και δράση των ΜΑΤ στο Α.Π.Θ.

Πρέπει η λαλίστατη κατά τα άλλα κα Κεραμέως να δώσει άμεσα εντολή, σε συνεργασία με το Υπουργείο «Προστασίας» του πολίτη, να απομακρυνθούν ΤΩΡΑ τα ΜΑΤ από το χώρο του Α.Π.Θ., να διενεργηθεί σοβαρή και αντικειμενική εσωτερική έρευνα για το πώς συνέβη το περιστατικό και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι από το σώμα των ΜΑΤ.

Πρέπει άμεσα η Πρυτανεία του Α.Π.Θ. να καταγγείλει το περιστατικό, να σταματήσει τη «συνεργασία» με τα ΜΑΤ, να σταματήσει να αποτελεί τον εντολοδόχο της κυβέρνησης,  να σταματήσει να παρακάμπτει τα θεσμικά όργανα του πανεπιστημίου και να σταθεί στο πλευρό των φοιτητών της, που ξυλοκοπούνται και δέχονται χημικά ακόμα και μέσα στις αίθουσες, που διεξάγονται τα μαθήματα.

Αλλιώς, πρέπει όλοι να απαντήσουν στην ελληνική κοινωνία, στους φοιτητές, στους γονείς των φοιτητών στο ερώτημα: ΩΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΟ ΦΘΑΣΟΥΝ;;

Το Γραφείο Τύπου