Κυβέρνηση Αμερικανόδουλη και υποτελής

Σε συνέχεια των πολιτικών όλων των προηγούμενων η κυβέρνηση δίνει γη και ύδωρ στις ΗΠΑ και στον ΝΑΤΟ αναβαθμίζοντας τις υπάρχουσες βάσεις και  προσφέροντας και άλλα σημεία της χώρας για την δημιουργία νέων.

Οι κινήσεις αυτές καθιστούν την Ελλάδα  ορμητήριο για τις πολεμικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στον πόλεμο της Ρωσίας με την Ουκρανία. Ορμητήριο για τη συνέχεια του πολέμου στη Ν.Α Μεσόγειο και τις πολεμικές επιδιώξεις στις Ανατολική Ευρώπη..

Η κυβέρνηση της Ν.Δ από τη μια μεριά εκθείασε τα «οφέλη» της χώρας από τις ΑμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και από την άλλη δεν βρήκε ούτε μία λέξη για τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν. Για την επιθετικότητα της Τουρκίας, για τις λεγόμενες γκρίζες ζώνες,  για την αποστρατικοποίηση των νησιών ,  τη συνεχιζόμενη και εντεινόμενη προκλητικότητα και τις διαρκείς παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.

Οι κινήσεις αυτές σε συνδυασμό με την στάση της κυβέρνησης στο Ουκρανικό που εκτός από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας έφτασε μέχρι του να στείλει και οπλισμό καθιστούν την Ελλάδα πιθανό στόχο σε περίπτωση περαιτέρω κλιμάκωσης του πολέμου με απρόβλεπτες συνέπειες.

Όσο για την αγορά των F35 πέραν του κόστους πρόκειται για αεροσκάφη που θα εξυπηρετήσουν, κυρίως, τα αμερικανονατοϊκά συμφέροντα στην περιοχή και το κόστος θα το πληρώνει ο ελληνικός Λαός.

 Άλλωστε δεν είναι και πολύ μακρινό το 1974, που η Χούντα είχε αγοράσει από τις ΗΠΑ τα F4, τα οποία δεν μας προστάτευσαν από την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο, αφού τα μπλόκαραν ηλεκτρονικά οι ίδιες οι ΗΠΑ, που μας τα πούλησαν.

Ο Μητσοτάκης από την άλλη πλευρά κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ έδειξε ότι δεν είναι τίποτα παραπάνω από  κυβερνήτης αποικίας που πήγε να δώσει τα διαπιστευτήριά του.

Αντίθετα έφτασε στο έσχατο σημείο ντροπής και υποτέλειας να παρομοιάσει τα ναζιστικά τάγματα του αζόφ με τους ελεύθερους πολιορκημένους του Μεσολογγίου.

Για μας αυτό που απαιτείται είναι το σταμάτημα της εμπλοκής της χώρας μας από την εθελόδουλη κυβέρνηση Μητσοτάκη στα τυχοδιωκτικά αμερικανονατοϊκά σχέδια, η κατάργηση της συμφωνίας για τις βάσεις, η απεμπλοκή της από τις κυρώσεις ενάντια στη Ρωσία και η εφαρμογή εν τέλει μιας πολυδιάστατης αντιιμπεριαλιστικής εξωτερικής πολιτικής που στο επίκεντρό της θα έχει τον τερματισμό του πολέμου, τη φιλειρηνική συνύπαρξη των Λαών την προβολή και υπεράσπιση των κυριαρχικών εθνικών μας δικαιωμάτων.