Τι θα πράξει η Περιφέρεια για τη χρηματοδότηση των Δασαρχείων

Τι θα πράξει η Περιφέρεια για τη χρηματοδότηση των Δασαρχείων

Κ. Πρόεδρε κ. Περιφερειάρχη,

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι στην προχθεσινή συνεδρίαση του συντονιστικού τοπικού οργάνου του Δήμου Καλαμάτας, ο Δασάρχης Μεσσηνίας κ. Σπύρος Κατσίποδας τόνισε ότι η πολιτεία χρηματοδοτεί το Δασαρχείο Μεσσηνίας με 19.000 ευρώ!!!

Κύριε Περιφερειάρχη, αυτή η τραγική κατάσταση που υπάρχει στη Μεσσηνία είναι μια πραγματικότητα και για όλους τους Νομούς της Περιφέρειας. Είναι σαφές ότι με αυτή την ανεπαρκέστατη χρηματοδότηση κανένα Δασαρχείο δεν μπορεί να συντηρήσει και να καθαρίσει τους βασικούς δασικούς δρόμους εν όψει της θερινής αντιπυρικής περιόδου.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση, παρά τις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές, δεν έχει βγάλει κανένα συμπέρασμα και συνεχίζει την καταστροφική πολιτική της υποχρηματοδότησης των Δασαρχείων.

Με βάση τα ανωτέρω σας ρωτάμε:

1) Τι ενέργειες έχει κάνει η Ένωση Περιφερειών ώστε να πιεστεί η κυβέρνηση και να χρηματοδοτήσει επαρκώς τα Δασαρχεία για να μπορούν να επιτελέσουν το έργο τους;

2) Αν προτίθεται η περιφέρεια να ενισχύσει και χρηματοδοτικά και με μηχανήματα τα Δασαρχεία των πέντε νομών, όπως ζήτησε ο Δασάρχης Μεσσηνίας για την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, και αν ναι, με τι ποσό θα χρηματοδοτήσετε τα Δασαρχεία κάθε νομού της Περιφέρειάς μας.

 Οι επερωτώντες Περιφερειακοί Σύμβουλοι

της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου»

Θανάσης Πετράκος

Δημοσθένης Δρούγκας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ