103 Χρόνια από τον σφαγιασμό 353.000 Ελλήνων του Πόντου

103 Χρόνια από τον σφαγιασμό 353.000 Ελλήνων του Πόντου

Το Αριστερό Ρεύμα αποτίει φόρο τιμής στα θύματα της Ποντιακής Γενοκτονίας και απαιτεί από την πολιτική και πνευματική ηγεσία της Τουρκίας, αλλά και από τη Διεθνή Κοινότητα την αναγνώριση των διωγμών και των δραματικών συνεπειών τους στον Ποντιακό Ελληνισμό.

Στηρίζουμε τον αγώνα για την ανάδειξη και την στήριξη από το ελληνικό κράτος  της πολιτιστικής  και πνευματικής δραστηριότητας των Ποντίων όλων των γενεών, έξω από τις διάφορες αντιδραστικές, εθνικιστικές θεωρίες και ρητορικές.

Χαιρετίζουμε όλους τους νεοπρόσφυγες Ποντίους από την πρώην Σοβιετική Ένωση, που ακόμη και σήμερα, τρεις δεκαετίες μετά αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην ένταξη τους στην ελληνική κοινωνική πραγματικότητα πληρώνοντας στην ουσία, τη στενή μικροκομματική αντίληψη και τις πελατειακές σχέσεις, που καλλιεργήθηκαν από τις εκάστοτε κυβερνήσεις.

Ο Ποντιακός  Ελληνισμός υπέστη τις συνέπειες  της διαμόρφωσης  των νέων εθνικών αστικών κρατών, που συντελέστηκε εκείνη την εποχή  σε συνθήκες αποσύνθεσης της Οθωμανικής  αυτοκρατορίας, με υποκίνηση και παρέμβαση των μεγάλων ιμπεριαλιστικών  δυνάμεων, γνώρισαν τον κοινωνικό ρατσισμό στην Ελλάδα και χρησιμοποιήθηκαν ως φτηνά εργατικά χέρια και στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, που αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν για να επιβιώσουν.

Οι μνήμες αυτές, που αναδεικνύουν τις συνθήκες που βιώνουν γενικά όλοι οι πρόσφυγες, ενισχύει την αλληλεγγύη μας στα  μεταναστευτικά  ρεύματα, που φτάνουν στη χώρα μας, την ίδια στιγμή που η νέα γενιά της Ελλάδας μεταναστεύει σε άλλες χώρες, αναζητώντας μία θέση εργασίας.

Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου γράφτηκε στην ιστορία και η μεγαλύτερη Τιμή  στην μνήμη όσων χάθηκαν είναι, να μη ζήσει ποτέ ξανά λαός την ίδια εμπειρία.