Λαϊκή Ενότητα: Απαιτούνται άμεσα μέτρα για την ενίσχυση του ΕΣΥ και των εργαζομένων

Η αναγκαία ατομική ευθύνη για την προστασία της υγείας δεν αναιρεί την τεράστια ευθύνη της κυβέρνησης, που δεν παίρνει άμεσα μέτρα για την ενίσχυση του ΕΣΥ και των εργαζομένων

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας και η επικοινωνιακή πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, αποδεικνύει ότι μοναδική της επιδίωξη είναι να «κατασκευάσει» ενόχους, να διαγράψει όλα τα προβλήματα που συσσωρεύτηκαν στο ΕΣΥ και να δώσει «συγχωροχάρτι» στον εαυτό της και σε όλες τις κυβερνήσεις, που διαχρονικά τα δημιούργησαν.

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΤΩΡΑ:

  • Ενίσχυση του προσωπικού των νοσοκομείων, με μόνιμες προσλήψεις και ικανοποιητικούς μισθούς.
  • Επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας και συνολικά του εξοπλισμού τους
  • Άμεση ενίσχυση σε εξοπλισμό, προστατευτικό και υγειονομικό υλικό, όλων των δημοσίων δομών υγείας (μέχρι και τώρα δεν υπάρχουν αναπνευστήρες και τα απαραίτητα υλικά πχ μάσκες για την ασφάλεια των εργαζομένων)
  • Λήψη μέτρων για την προστασία των εργαζομένων στους χώρους εργασίας και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα
  • Άμεση αύξηση του προσωπικού με ικανοποιητικές αμοιβές, ώστε να λειτουργήσουν με κανονικά ωράρια σε επιχειρήσεις, που παρατείνεται το ωράριο εργασίας. (Οι εργαζόμενοι σε σουπερ μάρκετ και φαρμακεία οδηγούνται σε εξόντωση).
  • Όχι στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

Οι εκκλήσεις της κυβέρνησης για εθελοντική προσφορά δεν καλύπτουν τις ανάγκες των δημόσιων νοσοκομείων, που είναι μόνιμες και διαρκείς.

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΡΟΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ

Γραφείο Τύπου Λαϊκής Ενότητας

23/3/2020

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ