Με επικοινωνιακά σόου η κυβέρνηση προσπαθεί να αποκρύψει ότι αδιαφορεί εντελώς για τις ενεργειακές ανάγκες της χώρας

Επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις εγκαταστάσεις του τερματικού σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στο νησί της Ρεβυθούσας, Μεγ. Τρίτη 19 Απριλίου 2022. (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

  • Με επικοινωνιακά σόου η κυβέρνηση προσπαθεί να αποκρύψει ότι αδιαφορεί εντελώς για τις ενεργειακές ανάγκες της χώρας.
  • Η τυφλή εξυπηρέτηση των συμφερόντων ΗΠΑ και ΕΕ είναι εις βάρος του Ελληνικού λαού.

Η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Ρεβυθούσα  την ημέρα που για άλλη μία φορά η Ελλάδα αναδείχθηκε σε πρωταθλήτρια Ευρώπης στην τιμή της κιλοβατώρας αποτελεί άλλη μία επικοινωνιακή φούσκα , που στόχο έχει ότι η κυβέρνηση υπονομεύει την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της χώρας, υιοθετώντας πλήρως τις κατευθύνσεις των ΗΠΑ.

Η απόφαση της Συνόδου για γενικευμένο εμπάργκο στη Ρωσία και η πλήρης ταύτιση της ελληνικής κυβέρνησης με αυτήν είναι εγκληματική, διότι δεν λαμβάνει υπόψη τις ενεργειακές ανάγκες της χώρας.

Η ελληνική κυβέρνηση επιδεικνύει την πιο δουλοπρεπή στάση απέναντι στις ΗΠΑ, τα συμφέροντα των οποίων εξυπηρετεί αποκλειστικά αδιαφορώντας πλήρως για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού , ο οποίος θα πληρώσει το κόστος

.Σε αντίθεση με άλλες χώρες, όπως Ισπανία και Πορτογαλία, που ζήτησαν ειδική μεταχείριση  ή άλλες όπως Γερμανία, Ιταλία και Γαλλία, που προσπαθούν να πάρουν κάποια αμυντικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, η ελληνική κυβέρνηση εξαντλείται σε επικοινωνιακά σόου , όπως η επίσκεψη στη Ρεβυθούσα  χωρίς την εκπόνηση ενός συγκεκριμένου σχεδίου με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Η Ελλάδα, όπως και η ΕΕ είχαν μέχρι τώρα αμοιβαία επωφελείς ενεργειακές σχέσεις  με Ρωσία, επομένως το εμπάργκο και η διακοπή των σχέσεων μόνο προβλήματα δημιουργεί, για την Ελλάδα δε η επιλογή αυτή είναι καταστροφική.

Τεράστιες ευθύνες όμως έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλει μεν την κυβέρνηση αλλά τα κλειδιά του ΔΕΣΦΑ  και της Ρεβυθούσας  παραδόθηκαν στους Ιταλούς επί ΣΥΡΙΖΑ. Ο λαός υποφέρει από την ακρίβεια, οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος έχουν εκτοξευτεί και υπάρχει κίνδυνος μεγάλης ενεργειακής φτώχειας.

Απαιτείται

-Η άμεση λήψη μέτρων για την δραστική μείωση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας, που λεηλατεί τα λαϊκά εισοδήματα.-Η αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων  της χώρας σε ενέργεια, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται ο λιγνίτης, για να καλυφθούν οι ενεργειακές ανάγκες. -Κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας.

 Το Γραφείο Τύπου 20.4.2022