Επίσκεψη Μητσοτάκη σε Ρεβυθούσα Μια ακόμη επικοινωνιακή φούσκα

Επίσκεψη Μητσοτάκη σε Ρεβυθούσα

Μια ακόμη επικοινωνιακή φούσκα . Ο πρωθυπουργός, από το ένα στο επόμενο ενεργειακό έγκλημα

                                                                                  Νίκου Γεωργακάκη

Ο πρωθυπουργός, παρά την αρνητική εμπειρία με την  ακατανόητη απόφαση για απολιγνιτοποίηση της χώρας, που κακήν κακώς αναγκάστηκε να πάρει  πίσω, στην σύνοδο της ΕΕ για την ενεργειακή κρίση- όπως θυμόμαστε- υιοθέτησε, χωρίς καμιά ένσταση τις κατευθύνσεις  των Βρυξελλών για embargo σε Ρωσία,  απόφαση που οδηγεί τη  χώρα μας στα βράχια.

Η αναπλήρωση των ποσοτήτων που εισάγουν ως σήμερα οι  ευρωπαϊκές  χώρες, από Ρωσία, δεν είναι απλή υπόθεση  και η απόφαση για γενικευμένο embargo στη Ρωσία ήταν  αβασάνιστη και τυχοδιωκτική. Είναι άλλο η καταδίκη της επέμβασης στην Ουκρανία και άλλο το embargo, για  το οποίο πρέπει να συνυπολογίζονται και τα ελληνικά συμφέροντα.

Όπως θυμόμαστε, στη σύνοδο αυτή και την απόφαση για γενικευμένο embargo σε εισαγωγές φυσικού αερίου από Ρωσία, χώρες όπως  η Ισπανία και Πορτογαλία αντέδρασαν ζητώντας  ειδική μεταχείριση ενώ η Ελλάδα την δέχτηκε αβασάνιστα, αφού  δεν έθεσε βέτο. Αποφάσισε να  υιοθετήσει χωρίς καμία αντίδραση  τις επιθυμίες ΗΠΑ, επιθυμίες που είναι για την Ελλάδα, ειδικά για  τον Μητσοτάκη Ευαγγέλιο. Ο  πρωθυπουργός μας πάντα βασιλικότερος του βασιλέως(εννοούνται οι ΗΠΑ) υιοθέτησε αυτό το embargo στο φυσικό αέριο της Ρωσίας.

Πέρα όμως της στάσης Ισπανίας και  Πορτογαλίας, άλλες χώρες της ΕΕ, σε συνέχεια της απόφασης της συνόδου,  δεν κάθισαν με σταυρωμένα χέρια, αλλά προβαίνουν σε συγκεκριμένες δράσεις.

Η Γερμανία, Ιταλία και Γαλλία αν και πρωτοστατούν και αυτές  στην πολεμική ενάντια στη Ρωσία,  ευθυγραμμιζόμενες με ΗΠΑ, παίρνουν αμυντικά  μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

Η Γερμανία δηλώνει πως δεν μπορεί να εφαρμόσει embargo άμεσα, ενώ παράλληλα επισκέπτεται Κατάρ για συμφωνία προμήθειας επιπλέον ποσοτήτων Φυσικού αερίου. Το ίδιο και η Βουλγαρία δηλώνει πως δεν μπορεί να εφαρμόσει άμεσα embargo.

Η Ιταλία διερευνά επιπλέον ποσότητες από  Αλγερία. Η Γαλλία σχεδιάζει επιπλέον παραγωγή πυρηνικής ενέργειας. Βλέπουμε δηλαδή κινητικότητα, συγκεκριμένες  δράσεις από άλλες χώρες .

Αντίθετα,  ο πρωθυπουργός μας αρέσκεται και αρκείται  σε επικοινωνιακές επισκέψεις και φωτογραφίες. Εγκληματεί αφού κανένα ουσιαστικό μέτρο ενεργειακού περιεχομένου δεν λαμβάνει η  κυβέρνηση. Αυτή είναι η εντύπωση από τη σημερινή επίσκεψη πρωθυπουργού σε Ρεβυθούσα. Άλλωστε, όπως θυμόμαστε και στην επίσκεψη του Υπουργού Ενέργειας Κ. Σκρέκα στη Ρεβυθούσα, όπου βρίσκονται  οι εγκαταστάσεις(δεξαμενές αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου) στις 7 Απριλίου, συνοδεύοντας την Επίτροπο Ενέργειας Κ. Σίμσον, δεν αναφέρθηκε σε κάποιο ιδιαίτερο ενεργειακό μέτρο,  αλλά επανέλαβε τα γνωστά μέτρα, δηλαδή   επιδόματα   για τη «στήριξη της κοινωνίας».

Ο πρωθυπουργός, αν και δήλωσε πως: «είμαστε έτοιμοι για το χειρότερο σενάριο» η πραγματικότητα  είναι διαφορετική. Αν υπήρχε  κάποιο πραγματικό, Plan B θεωρούμε πως θα το ανακοίνωνε.

Σήμερα,  απλά έκανε μια αναφορά σε έργα τα οποία πρόκειται να υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα, που αυξάνουν τη δυναμικότητα της Ρεβυθούσας, χωρίς κάποια συγκεκριμενοποίηση με χρονοδιάγραμμα.

Η κυβέρνηση , συνοψίζοντας , είναι και τυχοδιωκτική και εγκληματική προς τον ελληνικό λαό.

Από την άλλη,  ο ΣΥΡΙΖΑ  δεν έχει να πει κάτι διαφορετικό επί του προκειμένου.

Τα κλειδιά του ΔΕΣΦΑ και της Ρεβυθούσας παραδόθηκαν στους Ιταλούς  επί ΣΥΡΙΖΑ.Η Ελλάδα είναι λοιπόν σε όλα τα επίπεδα ουραγός,  αλλά την εγκληματική πολιτική δεν θα την πληρώσει ο πρωθυπουργός, αλλά ο λαός μας.

Η Ελλάδα και η ΕΕ, ως τα χτες, είχαν  ισότιμες και αμοιβαία επωφελείς  ενεργειακές σχέσεις με Ρωσία και επομένως η υλοποίηση των κατευθύνσεων των ΗΠΑ,  μόνο ζημιά θα προκαλέσει  και στην Ευρώπη αλλά φυσικά και στην Ελλάδα.

Ο λαός, δεν πρέπει  να παραμένει αδιάφορος στην ασκούμενη, τυχοδιωκτική ,ανεύθυνη, εγκληματική σε τελευταία ανάλυση ενεργειακή πολιτική, αλλά  να απαιτήσει  από κυβέρνηση να εγκαταλείψει αυτή την πολιτική που θα έχει τεράστιες συνέπειες για το λαό. Ο λαός πρέπει σήμερα να βγει στο προσκήνιο και να μην περιμένει να μας σώσουν οι δοκιμασμένες άλλωστε κυβερνήσεις.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ