Ντροπή και κηλίδα για τα δημοκρατικά κεκτημένα στη χώρα μας η ομιλία Ζελένσκι και μέλους νεοναζιστικού τάγματος στο ελληνικό κοινοβούλιο

Ντροπή και κηλίδα για τα δημοκρατικά κεκτημένα στη χώρα μας η ομιλία Ζελένσκι και μέλους νεοναζιστικού τάγματος στο ελληνικό κοινοβούλιο

Ο Ελληνικός Λαός έδιωξε με την ψήφο του τους Ναζιστές από το κοινοβούλιο και έδωσαν βήμα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ & ΚΙΝΑΛ

Ένα ακόμα βήμα για την εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο, ένα ακόμα βήμα στο ξέπλυμα του νεοναζισμού

Η παρουσία και ομιλία του Ζελένσκι στην Βουλή αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς την βαθύτερη εμπλοκή στα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ.

Χρησιμοποιώντας το σύνθημα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 «Ελευθερία ή Θάνατος» μας κοροϊδεύει μέσα στα μούτρα μας. Χλευάζει τις δημοκρατικές και λαϊκές παραδόσεις του 1821, ταυτίζοντας την Επανάσταση με ένα καθεστώς – μαριονέτα του ΝΑΤΟ.

Η ντροπή ξεχείλισε όταν έφερε μαζί του να απευθυνθεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο μέλος του νεοναζιστικού τάγματος του Αζόφ. Μία μέρα μετά την επέτειο της εισβολής του ναζιστικού στρατού στην Ελλάδα στις 6 Απριλίου 1941, σε μια χώρα που τα τάγματα εφόδου της ΧΑ έχουν καταδικαστεί ως εγκληματική οργάνωση για την τρομοκρατική δράση τους και είναι στη φυλακή, το ελληνικό κοινοβούλιο υποδέχτηκε τον εκπρόσωπο των παρακρατικών νεοναζί του τάγματος Αζόφ ως μαχητή της «ελευθερίας».

Είναι μια μέρα ντροπής για το πολιτειακό σύστημα μια χώρας, όπου βοούν ακόμη τα ναζιστικά εγκλήματα στο Δίστομο, τα Καλάβρυτα, την Καισαριανή, και τους μαρτυρικούς τόπους.

Ο Ζελένσκι, εκπρόσωπος ενός καθεστώτος που αγωνίζεται για τα ΝΑΤΟϊκά σχέδια «μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό», μίλησε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για να συμβάλλει στην νομιμοποίηση της βαθύτερης εμπλοκής της χώρας στον πόλεμο, από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ένας ακόμα σταθμός της προπαγανδιστικής περιοδείας του καθεστώτος του Κιέβου, σε συνεργασία με την δυτική μηχανή δημοσίων σχέσεων, ώστε να ενταθεί η πολεμική εκστρατεία του ευρωατλαντισμού στην Ουκρανία.

Ο ελληνικός λαός έχει γνωρίσει καθεστώτα, τα οποία απαγόρευσαν κόμματα, περιόρισαν πολιτικές ελευθερίες, μετέτρεψαν τον αντικομμουνισμό σε επίσημη ιδεολογία και όλα αυτά για να μετατρέψουν την Ελλάδα σε προκεχωρημένο φυλάκιο του ΝΑΤΟ. Τον ίδια χαρακτήρα έχει και το καθεστώς, που προέκυψε από το πραξικόπημα του Μαϊντάν το 2014 και η παρουσία του εκπροσώπου του στην Βουλή συνιστά προσβολή στις δημοκρατικές, αντιφασιστικές και αντιιμπεριαλιστικές παραδόσεις του ελληνικού λαού.

Ειδικά ο Ζελένσκι, αποτέλεσε τον νεκροθάφτη της μοναδικής διπλωματικής και ειρηνικής διεξόδου που μπορούσε να υπάρχει για την Ουκρανία: τις Συμφωνίες του Μινσκ. Προδίδοντας την λαϊκή ετυμηγορία του 2019, που τον εξέλεξε βάσει ενός προγράμματος ειρήνευσης, μετά και τα τελεσίγραφα των εθνικιστικών και νεοναζιστικών πολιτοφυλακών, επέστρεψε στην πεπατημένη του καθεστώτος του Κιέβου: εξαπόλυση εμφυλίου πολέμου ενάντια στις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονμπάς, εξοπλισμός μέχρι τα δόντια με ΝΑΤΟϊκό οπλισμό, ΝΑΤΟϊκές ασκήσεις επί Ουκρανικού εδάφους, δημιουργία ΝΑΤΟϊκών βάσεων στην Μαύρη Θάλασσα. Και πάνω απ’ όλα, με ξεκάθαρη παρότρυνση και στήριξη των ΗΠΑ, ρητή άρνηση εφαρμογής των Συμφωνιών του Μινσκ, προσφέροντας την χώρα του για εργαλείο υλοποίησης των ΝΑΤΟϊκών σχεδίων περικύκλωσης της Ρωσίας.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, και βεβαίως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ έφτασαν σε άλλα επίπεδα ξεπλύματος του ναζισμού, μετατρεπόμενοι σε χειροκροτητές μέλους του νεοναζιστικού Τάγματος Αζόφ, που επιβλήθηκε από τον Ζελένσκι ως (μαγνητοσκοπημένος) ομιλητής στην Ελληνική Βουλή. Το γεγονός αυτό συνιστά ταυτόχρονα μια ακόμα απόδειξη για την οργανική σχέση των νεοναζί με το καθεστώς του Κιέβου. Αποτελεί την εκκωφαντική απάντηση σε όσους αποκρύπτουν αυτό το γεγονός για να μετατρέψουν την Ουκρανία σε προκεχωρημένο φυλάκιο του ευρωατλαντισμού.

Ταυτόχρονα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και σε όσους, υποκύπτοντας στον σύγχρονο Μακαρθισμό, επέλεξαν να γίνουν χειροκροτητές του Ζελένσκι, ξεχνώντας ότι τα πρώτα θεμέλια του καθεστώτος βάφτηκαν με το αίμα των περίπου 50 αντιφασιστών που σφαγιάστηκαν από τους νεοναζί στο σπίτι των Συνδικάτων της Οδησσού στις 2 Μαΐου 2014.

Ο Ζελένσκι σήμερα, μαζί με τον Μητσοτάκη, αλλά και ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ που συναινούν στις κυρώσεις, μας κάλεσε να πεινάσουμε και να παγώσουμε στο όνομα των ΝΑΤΟϊκών σχεδίων για περικύκλωση της Ρωσίας, να στείλουμε και άλλα όπλα σε έναν πόλεμο που τον διεξάγουν ναζί και ηγούνται -στην πράξη- οι μακελάρηδες της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν, της Συρίας, της Λιβύης κλπ.

Απέναντι σε όλα αυτά χρειάζεται κοινός αγώνας ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στα ΝΑΤΟϊκά σχέδια αλλά και ενάντια στην πολεμική οικονομία, που τα αποτελέσματά της τα πληρώνει ήδη ο λαός, χωρίς καν να έχουν φανεί στην ολότητά τους.

Οι χειροκροτητές του Ζελένσκι στην Βουλή είναι συνένοχοι της ανέχειας που θα υποστεί το επόμενο διάστημα ο ελληνικός λαός. Συνένοχοι στην συνέχιση του πολέμου στην Ουκρανία για την εμπλοκή της χώρας σε έναν πόλεμο που μόνο στόχο έχει να μετατρέψει σε «Αφγανιστάν για τους Ρώσους» την Ουκρανία, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι οι Ουκρανοί θα γίνουν το κρέας για τα ρωσικά κανόνια, στο όνομα των ΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών.

Η στάση των σιδηροδρομικών, που αρνήθηκαν να μεταβούν στην Αλεξανδρούπολη για να εργαστούν για την μεταφορά των ΝΑΤΟϊκών αρμάτων στην Ανατολική Ευρώπη, συνιστά φωτεινό παράδειγμα για την συνέχιση της πάλης, ενώ η χθεσινή γενική απεργία πρέπει να αποτελέσει το πρώτο βήμα για να μην φορτωθεί ο κόσμος της δουλειάς τις κυρώσεις και την πολεμική εμπλοκή στα ΝΑΤΟϊκά σχέδια.