Σήμερα στη Βουλή “δικαιώθηκαν” οι ταγματασφαλίτες

Σήμερα στη Βουλή “δικαιώθηκαν” οι ταγματασφαλίτες

Ξαναγράφουν την Ιστορία, τι δεν καταλαβαίνεις;

Από το 2019 , με την εκλογή της Δεξιάς στη κυβέρνηση και με τα πρώτα κυβερνητικά της δείγματα, κάποιοι στην αριστερά  λέγαμε και γράφαμε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν είναι μια «απλή» δεξιά νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση, αλλά κάτι βαθύτερο , πιο επικίνδυνο. Είναι η κυβέρνηση που θα προσπαθήσει να ξαναγράψει την Ιστορία τούτου του τόπου. Είναι η κυβέρνηση που ανέλαβε να «δικαιώσει» αναδρομικά , ιδεολογικά , θεωρητικά, πολιτιστικά , κοινωνικά τους στρατιωτικά και πολιτικά νικητές του εμφυλίου.

Σήμερα , με την πρόσκληση του Προέδρου της Ουκρανίας να μιλήσει στη Βουλή, με την προσφώνηση του Πρόεδρου της Βουλής, με την Ομιλία Ζελένσκι, τις παρεμβάσεις των ναζιστών του Αζόφ και το χειροκρότημα των βουλευτών της Δεξιάς, δεν έχει δικαίωμα  έστω ένας αριστερός η δημοκράτης πολίτης  να αμφιβάλει για αυτήν την κυβέρνηση.

Σήμερα, στην ελληνική Βουλή, ανήμερα της επετείου των 81 χρόνων από την εισβολή των Ναζί στη χώρας μας, με το χειροκρότημα στον Ζελένσκι, μετά την επιλογή του να μιλήσει ναζιστής δολοφόνος των Αζόφ, ήταν ένα χειροκρότημα και προς τους χίτες, τους ταγματασφαλίτες, τους δοσίλογους της κατοχής.

Σήμερα, στην ελληνική Βουλή, έγινε ξεδιάντροπα η προσπάθεια να εξισωθούν, ο Άρης, ο Γλέζος, ο Μίκης, ο αντάρτης του ΕΛΑΣ, με τον Τσολάκογλου, τον Ράλλη και τον γερμανοτσολιά.

Σήμερα, δια στόματος της ελληνικής κυβέρνησης, αναγορεύτηκε ένας πολιτικός που συνεργάζεται με ναζί δολοφόνους, μαχητής της Ελευθερίας, εξισώθηκε με τους καπετάνιους του 1821. Αυτή η κυβέρνηση αποτελεί την ντροπή της χώρας.

Σήμερα, η κυβέρνηση της Δεξιάς, το αστικό μπλοκ,  τιμώντας το παρελθόν τους, εκφράζοντας επάξια τις αξίες και αρχές του ΝΑΤΟ, δήλωσαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι η Δημοκρατία (τους)  μπορεί να πάει χέρι χέρι και με τον φασισμό και να κάνει κολεγιά με δολοφόνους.

Σήμερα, έπεσαν οι μάσκες. Η Δεξιά έδωσε μια συμβολική μάχη στην ελληνική Βουλή. Κάποιοι το είχαν καταλάβει και διαχώρισαν την θέσης τους, κάποιοι ήταν αφελής και παραβρέθηκαν και έμειναν άφωνοι από αυτό που έβλεπαν και άκουγαν. Όμως αυτός ήταν και είναι ο Ζελένσκι, αυτή ήταν και είναι η Δεξιά στην Ελλάδα. Αφέλειες στην πολιτική δεν δικαιολογούνται. Πληρώνονται.

Σήμερα, αποτελεί ημέρα τομής για τους αριστερούς και δημοκράτες πολίτες. Για τις δυνάμεις που δεν εθελοτυφλούν, που δεν κρύβονται, που δεν νομίζουν ότι μπορούν να γράφουν ιστορία στα κρυφά, χωρίς να συγκρουστούν. Για όσους επιμένουν ότι η σωστή πλευρά της Ιστορίας δεν είναι οι Νενέκοι και οι Μπουραντάδες.

Νίκος Βρυώνης

Μέλος Κεντρικής Επιτροπής Αριστερού Ρεύματος (ΛΑΕ)