ΛΑΕ Θεσσαλονίκης για την φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου

ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ

Η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης εκφράζει τη βαθιά θλίψη της για τον τραγικό θάνατο δύο ασθενών και τον τραυματισμό άλλων, από τη φωτιά που ξέσπασε χθες στο Νοσοκομείο Παπανικολάου.

Φαίνεται ότι το παλιό, υποσυντηρημένο εδώ και δεκαετίες κτίριο στο οποίο εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, στερείται ενός σύγχρονου και απαραίτητου συστήματος πυρανίχνευσης και ο λόγος που δε θρηνούμε και άλλα θύματα ήταν η άμεση αντίδραση του προσωπικού του νοσοκομείου και η έγκαιρη παρέμβαση της πυροσβεστικής.

Η εσπευσμένη επίσκεψη του Υπουργού Υγείας και της Αναπληρώτριας Υπ. Υγείας δε μπορούν να καλύψουν το τεράστιο έλλειμμα –σε βαθμό κακουργήματος- της πολιτικής που εφαρμόζεται σε βάρος του Δημόσιου Συστήματος Υγείας κατά τη δωδεκαετή περίοδο των σκληρών μνημονιακών πολιτικών, αλλά και κατά την περίοδο της πανδημίας. Η συνεχόμενη μείωση των δαπανών για τη δημόσια υγεία, προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων, της έχει στερήσει το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, υποδομές, τεχνική υποστήριξη, ΜΕΘ, απλές κλίνες, ακόμη και αναλώσιμα υλικά.

Η πρόσφατη εξαγγελία του Πρωθυπουργού για ανακατασκευή του μαιευτηρίου στη Μαριούπολη, μόνον σαν προαθετημένη υπόσχεση μπορεί να εκληφθεί, όταν ο ίδιος πριν λίγο καιρό ανήγγειλε το κλείσιμο και με τη μορφή συγχώνευσης 60 δημόσιων νοσοκομείων της χώρας μας, όταν ακόμα νοσηλεύονται ασθενείς σε παμπάλαια και ακατάλληλα κτίρια!

Είναι καθήκον όλων μας απέναντι στην ίδια μας τη ζωή, να ενισχύσουμε τους αγώνες για ένα ενισχυμένο σε χρηματοδότηση, προσωπικό, εξοπλισμό, κτιριακές υποδομές Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Το Γραφείο Τύπου                                           Θεσσαλονίκη 7 Απρίλη 2022

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ