Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει τη χρησιμοποίηση των σιδηροδρόμων, προκειμένου να μεταφερθούν άρματα μάχης του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει τη χρησιμοποίηση των σιδηροδρόμων, προκειμένου να μεταφερθούν άρματα μάχης του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

 

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει τη χρησιμοποίηση από την Ελληνική κυβέρνηση των σιδηροδρόμων, προκειμένου να μεταφερθούν άρματα μάχης του ΝΑΤΟ από την Αλεξανδρούπολη, για να χρησιμοποιηθούν στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Τέτοιες ενέργειες εμπλέκουν ακόμα περισσότερο τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για τον Ελληνικό Λαό.

Η κυβέρνηση καθημερινά ενισχύει την εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ.  Μετά τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, την αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία, την πρόσκληση του Ζελένσκι να μιλήσει στην Ελληνική Βουλή, αποφάσισε να διαθέσει τους Ελληνικούς σιδηροδρόμους προκειμένου να μεταφερθούν άρματα μάχης του ΝΑΤΟ από την Αλεξανδρούπολη προς τη Ρουμανία για να χρησιμοποιηθούν στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η διοίκηση μάλιστα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, επιχείρησε να τιμωρήσει τους εργαζόμενους που αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού, προφανώς μετά από εντολή της κυβέρνησης.

Οι εργαζόμενοι έπραξαν το αυτονόητο. Αρνήθηκαν δηλαδή να χρησιμοποιηθούν και να γίνουν μέρος της ανάμειξης της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ.

Η  Λαϊκή Ενότητα, εξέφρασε την αντίδραση της, μαζί με χιλιάδες άλλους διαδηλωτές.

Μετά το τέλος της απεργιακής κινητοποίησης έγινε πορεία και μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΟΣΕ.

Συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν:

  • Ούτε γη ούτε νερό, στους φονιάδες των λαών
  • EΕ και ΝΑΤΟ πολέμου συνδικάτο
  • Βάλτε φρένο στου πολέμου το τρένο
  • Μητσοτάκη άκου το καλά στα σχέδιά του ΝΑΤΟ δεν έχουμε δουλειά

O αγώνας συνεχίζεται

Το Γραφείο Τύπου 6-4-2022