Είναι  επικίνδυνη μια κυβέρνηση που επιφυλάσσει σε εφήβους πρόσφυγες ως «δώρο» ενηλικίωσης την απέλαση

Είναι  επικίνδυνη μια κυβέρνηση που επιφυλάσσει σε εφήβους πρόσφυγες ως «δώρο» ενηλικίωσης την απέλαση

Νοσεί πολύ σοβαρά μια κοινωνία και είναι επικίνδυνη μια κυβέρνηση που επιφυλάσσει σε εφήβους πρόσφυγες ως «δώρο» ενηλικίωσης την απέλαση. Πολύ περισσότερο όταν αυτοί/ες φοιτούν ακόμα στο σχολείο, ή έφτασαν στη χώρα μας ασυνόδευτοι, προσπαθώντας να ξεφύγουν από πολέμους, αυταρχικά καθεστώτα και απέραντη φτώχεια.

Κανένας έφηβος δεν μπορεί να σκέφτεται κάτι άλλο στα 18 του από το να ονειρεύεται και να σχεδιάζει ένα μέλλον ειρηνικό και ασφαλές. Και δεν χρειάζεται, για μην ζει υπό το καθεστώς τρόμου για το μέλλον του, να είναι άριστος μαθητής και παραστάτης της σημαίας, όπως ο Σαϊντού Καμαρά, το ασυνόδευτο προσφυγόπουλο από την Γουινέα, που ήρθε στην Ελλάδα στα 14 του. Αρκεί η ιδιότητα του ως έφηβος που μεγάλωσε και ενηλικιώθηκε στη χώρα μας.

  • Να σταματήσει κάθε διαδικασία απέλασης του Σαϊντού και κάθε συνομήλικου του που βρίσκεται σε παρόμοια κατάσταση, είτε είναι αριστούχος είτε όχι.
  • Να διευρυνθεί ο νόμος για την κτήση ιθαγένειας για όλα τα παιδιά που πήγαν στο σχολείο και μεγάλωσαν στη χώρα μας.
  • Ισότιμη και απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των προσφυγόπουλων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
  • Ο ρατσισμός, που καλλιεργείται συστηματικά από την κυβέρνηση και την ΕΕ, η οποία είναι συνυπεύθυνη για τους πολέμους, την φτώχεια και την καταστροφή του πλανήτη, είναι ένα απόστημα που πρέπει να το σπάσουμε. Γιατί μας απειλεί όλους/ες. Τα παιδιά του κόσμου, παιδιά μας!

 Το Γραφείο Τύπου 29.3.2022