Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ είναι ουσιαστικά αποφάσεις ενίσχυσης των ΗΠΑ και των μεγάλων Αμερικανικών εταιρειών

Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ είναι ουσιαστικά αποφάσεις ενίσχυσης των ΗΠΑ και των μεγάλων Αμερικανικών εταιρειών.

Οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για επιτάχυνση της ονομαζόμενης πράσινης ενέργειας και της αγοράς του αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG, προκειμένου να περιοριστεί η εξάρτηση από το Ρωσικό φυσικό αέριο, είναι ουσιαστικά ενίσχυση των μεγάλων Αμερικανικών εταιριών ενέργειας.

 Το Aμερικανικό LNG είναι τρεις ή τέσσερις φορές ακριβότερο από το Ρωσικό. Το κόστος θα το πληρώσει ο λαός, ο οποίος ήδη λεηλατείται από την αύξηση της τιμής των καυσίμων και των άλλων προϊόντων.

Η τάχα ευαισθησία και αλληλεγγύη προς τον λαό της Ουκρανίας αποτελεί απλώς ένα άλλοθι για ακόμη μεγαλύτερη αύξηση των κερδών των μεγάλων εταιρειών  ενέργειας.

Ήδη στην Ελλάδα βιώνουμε την αισχροκέρδεια και την ασυδοσία των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας εις βάρος των καταναλωτών. Η υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου θα φέρει ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση των  πολιτών.

Η πιστή εναρμόνιση της χώρας, με ευθύνη των κυβερνήσεων, με τις  επιλογές της Ευρωπαϊκής Ένωσης μόνο καταστροφικές συνέπειες για τον  λαό έχει.

 Η μόνη λύση είναι η λήψη ουσιαστικών μέτρων

  • Η δραστική μείωση του ΦΠΑ και η κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.
  • Η σωστή, οργανωμένη και με σωστό τρόπο αξιοποίηση όλων των ενεργειακών πηγών της χώρας.

Η επαρκής και φτηνή ενέργεια, ώστε να έχουν δυνατότητα χρήσης όλοι οι πολίτες, είναι απαραίτητη προϋπόθεση όχι απλώς ευημερίας αλλά επιβίωσης του λαού.

Το γραφείο Τύπου  27/3/2022