Η Αριστερή Πρωτοβουλία Διαλόγου και Δράσης συγκροτήθηκε στην Πάτρα!

Η Αριστερή Πρωτοβουλία Διαλόγου και Δράσης συγκροτήθηκε στην Πάτρα !

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 23/3, σε ανοιχτή συγκέντρωση στην «Αγορά Αργύρη» η διεργασία συγκρότησης της Αριστερής Πρωτοβουλίας Διαλόγου και Δράσης και στην Πάτρα. Την εκδήλωση παρακολούθησαν πάνω από 90 σύντροφοι και φίλοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για την ιδρυτική εκδήλωση.
Από την προσέλευση φάνηκε ότι ο κόσμος του αγώνα αντιλαμβάνεται τις αγωνίες της Πρωτοβουλίας, έχει παρόμοιες ανησυχίες, ανάλογους προβληματισμούς και αναζητά συλλογικές πολιτικές απαντήσεις στις προκλήσεις της εποχής.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον σ. Κώστα Λαπαβίτσα και συνεχίστηκε με τον σ. Χρίστο Τουλιάτο από το Κεντρικό Συντονιστικό της Πρωτοβουλίας. Οι ομιλητές τοποθετήθηκαν πάνω στις εξελίξεις, ιδιαίτερα στο ζήτημα του πολέμου και της οικονομικής κατάστασης της χώρας, καθώς και στους σκοπούς της πολιτικής πρωτοβουλίας διαλόγου και κοινής δράσης της Αριστεράς. Με το πέρας των αρχικών τοποθετήσεων το λόγο πήρε το κοινό, το οποίο άνοιξε μια μεγάλη βεντάλια ερωτημάτων και ζητημάτων για το μέλλον της Πρωτοβουλίας. Η συζήτηση που ακολούθησε ήταν δημιουργική, με μάχιμο περιεχόμενο και παλμό, για τον πόλεμο, τα ζητήματα της πανδημίας και άλλες όψεις των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που εντείνουν την επίθεση στα λαϊκά στρώματα.
Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 18.30 και τελείωσε στις 21.00 λόγω χρονικού περιορισμού.
Από την εκδήλωση αποφασίστηκε ομόφωνα η εμβάθυνση του διαλόγου μας με νέες συνελεύσεις και η εμπλοκή της πρωτοβουλίας σε δράσεις. Για να εξυπηρετηθεί αυτό, εκλέχτηκε συντονιστικό Πάτρας, υπεύθυνο για το συντονισμό πρωτοβουλιών, την σύγκληση συνελεύσεων και εκδηλώσεων της Πρωτοβουλίας.

Θεωρούμε ότι μονάχα θετικός μπορεί να είναι ο απολογισμός.
Απολογισμός που προστίθεται μάλιστα στη δημιουργία ολοένα και περισσότερων συνελεύσεων της Πρωτοβουλίας μας, ειδικά σε μεγάλες πόλεις και αστικά κέντρα της χώρας.
Από τη μεριά μας καλούμε τους συναγωνιστές και τις συναγωνίστριες, τους ανθρώπους που αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα του διαλόγου και της δράσης μας να συνεισφέρουν σε αυτό το σκοπό και να δημιουργήσουν μορφές συγκρότησης της Πρωτοβουλίας από όπου βρίσκονται.
Πιστεύουμε βαθιά, ότι η Αριστερή Πρωτοβουλία Διαλόγου και Δράσης αποτελεί ένα βήμα ελπίδας στον τόπο μας, μια ανάσα στα κοινωνικά και πολιτικά αδιέξοδα που μας έχουν οδηγήσει οι κυβερνήσεις της χώρας.

Το Συντονιστικό της Αριστερής Πρωτοβουλίας Πάτρας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ