Αθώωση του μέλους της Λαϊκής Ενότητας Γ.Χ. – Κατέρρευσε πλήρως το κατασκευασμένο κατηγορητήριο!

Αθώωση του μέλους της Λαϊκής Ενότητας Γ.Χ. – Κατέρρευσε πλήρως το κατασκευασμένο κατηγορητήριο! Οι αγώνες δεν ποινικοποιούνται!

Μετά από 2 χρόνια δικαστικής ομηρίας, ο αγωνιστής Γ.Χ. μέλος της Λαϊκής Ενότητας εργαζόμενος ηλεκτρολόγος μηχανικός, κηρύχθηκε αθώος για όλες τις σαθρές και άδικες κατηγορίες που κατασκευάστηκαν από την ασφάλεια σε βάρος τόσο του ίδιου, όσο και άλλων νέων, που επίσης απεδείχθη ότι κατηγορήθηκαν άδικα με στημένα από την αστυνομία κατηγορητήρια.

Η αναίτια και παράνομη σύλληψή του είχε γίνει στις 26 Φεβρουαρίου 2020 κατά τη διαδήλωση φορέων μετά το περιστατικό ακραίας αστυνομικής αυθαιρεσίας στη σχολή της ΑΣΟΕΕ, όπου ειδικός φρουρός έβγαλε το υπηρεσιακό του όπλο εντός ασύλου απειλώντας φοιτητές και την αναίτια εισβολή των ΜΑΤ την επόμενη μέρα στην ίδια σχολή. Για άλλη μια φορά η αστυνομία, μετά τη λήξη της μαζικής και ειρηνικής διαδήλωσης και ενώ ο κόσμος αποχωρούσε, πραγματοποίησε επιχείρηση – σκούπα στο μετρό της Πανόρμου προβαίνοντας σε άγριους ξυλοδαρμούς και συλλήψεις στο σωρό. Ο αγωνιστής Γ.Χ. όχι μόνο συνελήφθη αναίτια, αλλά δέχθηκε και βάναυση επίθεση και ξυλοδαρμό από αστυνομικούς με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του.

Το σαθρό κατηγορητήριο που είχε στηριχθεί στις «κλασσικές» πλέον ψευδείς πανομοιότυπες καταθέσεις αστυνομικών κατηγόρων, κατέρρευσε αμέσως στη δικαστική αίθουσα. Εκτέθηκε για άλλη μια φορά η γνωστή πλέον τακτική της αστυνομίας η οποία όχι απλώς προβαίνει συστηματικά σε κατασκευή κατηγοριών και στήσιμο σκευωριών σε βάρος πολιτών και δη διαδηλωτών, αλλά πολύ συχνά, προκειμένου να «καλύψει» την αγριότητά της και τους παράνομους ξυλοδαρμούς διαδηλωτών από αστυνομικούς, όχι απλά δεν αποζημιώνει τους πολίτες, αλλά τους συλλαμβάνει κιόλας για να «δικαιολογήσει» εκ των υστέρων τις βαναυσότητες και τους ξυλοδαρμούς.

Η ακέραια στάση του συναγωνιστή μας και όλων των αγωνιστών και αγωνιστριών που πλέον τόσο συχνά έρχονται αντιμέτωποι με το δόγμα της ακραίας βίας και καταστολής της κυβέρνησης Μητσοτάκη και τη βιομηχανία διώξεων που έχει στήσει η επικίνδυνη αυτή αστυνομία, είναι για μας έμπνευση και δύναμη. Δύναμη να συνεχίσουμε ακόμη πιο αποφασιστικά τον αγώνα μας για τα δημοκρατικά δικαιώματα, τη ζωή και την αξιοπρέπεια του λαού μας.

Το Γραφείο Τύπου 21.3.22