Οι ΝΑΤΟϊκοί προσπάθησαν μάταια με μεθοδεύσεις να ακυρώσουν τη διαδήλωση στη βάση της Σούδας

ΟΙ ΝΑΤΟЇΚΟΙ ΠΡΟΣΠΆΘΗΣΑΝ ΜΑΤΑΙΑ ΜΕ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ!

Χαιρετίζουμε τη νεολαία και τους εργαζόμενους της Κρήτης για τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση στη βάση της ντροπής!

Πραγματοποιήθηκε η μαζική διαδήλωση φοιτητικών συλλόγων, σωματείων και οργανώσεων από όλη την Κρήτη στη βάση της Σούδας. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία της Κρήτης εξέφρασαν μαζικά το αντιιμπεριαλιστικό, αντιπολεμικό αίσθημα του λαού και την εναντίωσή τους στην επιδίωξη της κυβέρνησης να εμπλέξει τη χώρα στον πόλεμο της Ουκρανίας και τους πολεμοχαρείς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ.

Με αδιανόητες μεθοδεύσεις οι ΝΑΤΟϊκοί προσπάθησαν να αποτρέψουν την πραγματοποίηση της διαδήλωσης στη βάση της Σούδας. Με παρεμβάσεις στις επιχειρήσεις που κατείχαν τα λεωφορεία (πούλμαν) που είχαν αναλάβει να μεταφέρουν τους διαδηλωτές στη βάση της Σούδας, εξαπολύοντας απειλές για όσους επιθυμούν να συνεργάζονται με τη βάση για μεταφορές, να μην μεταφέρουν διαδηλωτές στην πορεία (!), οδήγησαν στην ακύρωση δύο φορές των δρομολογίων που είχαν συμφωνηθεί για μεταφορά των διαδηλωτών, λόγω «έξωθεν παρεμβάσεων». Παράλληλα η αστυνομία δημιουργούσε ένα ασφυκτικό κλίμα τρομοκρατίας, ήδη από την προσυγκέντρωση στην πόλη των Χανίων.

Δεν τα κατάφεραν να ακυρώσουν τη διαδήλωση και να σπείρουν το φόβο! Οι μαζικοί φορείς του κινήματος στην Κρήτη έφτασαν στη Βάση και πραγματοποίησαν την πορεία τους καταγγέλλοντας τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς που φέρονται στην πόλη των Χανίων σαν να είναι κράτος εν κράτει!

Καμία ανοχή στην ιμπεριαλιστική επιβολή και στους νατοϊκούς που παριστάνουν τους κρατούντες νομίζοντας ότι μπορούν να καθορίζουν και πότε ο λαός θα πραγματοποιεί διαδηλώσεις.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να βάλουμε φραγμό στα σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη να εμπλέξει τη χώρα μας στους επικίνδυνους τυχοδιωκτισμούς του ΝΑΤΟ. Η ασύδοτη αυτή κυβέρνηση, που δεν διστάζει έχοντας εγκαταλείψει το λαό στη φτώχεια, την ακρίβεια και την πανδημία, να στέλνει πολεμικό οπλισμό για την ενίσχυση παρακρατικών φασιστικών μηχανισμών στην Ουκρανία, θα βρει εμπόδιο στους λαϊκούς αγώνες.

Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο.Να κλείσουν οι βάσεις,απεμπλοκή από το πολεμικό σφαγείο το ΝΑΤΟ. Άρση των κυρώσεων- προστασία του λαού από την ακρίβεια και τη φτώχεια.

Το Γραφείο Τύπου 20.3.2022