Το δράμα του Ουκρανικού Λαού, η νατοϊκή επίθεση, η Ρωσία και το ΚΚΕ

ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΟΥ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, Η ΝΑΤΟΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ, Η ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ

 

Λυπάμαι που δυστυχώς κατά την ταπεινή μου γνώμη το ΚΚΕ αλλά και άλλοι προοδευτικοί άνθρωποι  δεν μπορούν να διακρίνουν ποια είναι η κυρίαρχη και πρώτη αντίθεση και ποια η δευτερεύουσα στην παγκόσμια κονίστρα ιδικά σήμερα με την σκληρή πολεμική αντιπαράθεση στην Ουκρανία!

Πάντα η κύρια αντίθεση, ο βασικός αντίπαλος για το αριστερό, κομμουνιστικό, προοδευτικό και πάνω απ΄ όλα πανανθρώπινο κίνημα που παλεύει για την ειρήνη ήταν και είναι ο Αμερικάνικος ιμπεριαλισμός και μετά τον Β! Παγκόσμιο πόλεμο οι Νατοϊκοί του συνεργάτες. Αυτή η εκτίμησή μου διαμορφώθηκε όχι από κάποια ιδεολογική προκατάληψη αλλά από την σκληρή ιστορική πραγματικότητα θανάτου και καταστροφής που αυτές οι δυνάμεις δημιούργησαν σε όλο τον κόσμο!

  Οι δυνάμεις αυτές για να προωθήσουν τα οικονομικοστρατιωτικά τους συμφέροντα χρησιμοποιούν σήμερα ακόμα και τους νεο-ναζί για να επιτεθούν στην Ρωσία και στον προοδευτικό αντιφασιστικό κόσμο της Ουκρανίας! Είναι οι ίδιοι που  βομβάρδιζαν εχθές την Γιουγκοσλαβία το Ιράκ την Συρία το Βιετνάμ και την Καμπότζη που σήμερα δακρύζουν υποκριτικά για το αίμα που χύνεται στην Μαριούπολη, το Χάρκοβο, το Κίεβο και το Ντομπάς!

  Πραγματικά λυπάμαι που κομουνιστές που δεν θέλουν να εκφυλιστούν και σωστά από τις αρρωστημένες ιδεολογικά Τροτσκίζουσες αντιλήψεις του χθες να πέφτουν στην πηγάδα των λεγόμενων “ενδο – ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων ΗΠΑ -ΕΕ – Ρωσίας” ! Δεν αντιλαμβάνονται ότι ο κόσμος σήμερα δεν είναι πλέον ” μονοπολικός” όπως στην πρώτη μετα-σοβιετική περίοδο! Σήμερα ο κόσμος εκ των πραγμάτων είναι “διπολικός” από την μια πλευρά είναι οι ΗΠΑ η Ε.Ε γενικά ο λεγόμενος “Δυτικός Κόσμος” με όλες τις καπιταλιστικές του ολοκληρώσεις και από την άλλη μια νέα συσπείρωση λαών και κρατών που αντιστέκονται και αντιμάχονται βασικά και κύρια τον Ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ!

  Ένας νέος πόλος, μια νέα συσπείρωση δυνάμεων ισχυρών, στρατιωτικά και ενεργειακά με την Ρωσία, οικονομικά με την Κίνα, ενεργειακά με το Ιράν, την Βενεζουέλα, αλλά και άλλες χώρες και λαούς που πάλεψαν πάντα ενάντια στον Αμερικάνικο ιμπεριαλισμό όπως η Κούβα, η Χιλή, το Βιετνάμ, η Καμπότζη, η Συρία, η Παλαιστίνη, η Σερβία ακόμα και η Β. Κορέα, χώρες διάφορες της Λατινικής Αμερικής ,της Αφρικής και της Ασίας κάθε μια με την δική της ιδιομορφία και συμβολή στον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα! Τα εκατομμύρια αυτά των ανθρώπων δεν ανέχονται την καταπίεση, την οικονομική και πολιτική ηγεμονία των ΗΠΑ κατά κύριο λόγο και αντέδρασαν και αντιδρούν! Όπως αντιδρά σήμερα δικαιολογημένα και η Ρωσία στην επιθετική περικύκλωση της από το ΝΑΤΟ.

  Κανείς δεν μπορεί να παρομοιάσει βέβαια την Ρωσία του Πούτιν και της παρέας του με την ΕΣΣΔ ! Ούτε ότι όλες αυτές οι χώρες έχουν οικονομικοπολιτικά συστήματα και ιστορικές διαδρομές παρόμοιες. Έχουν όμως σήμερα ένα κοινό σημείο που τους ενώνει όλες και είναι αυτό της αντίθεσής και της πάλης τους ενάντια στον Ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ του ΝΑΤΟ και της νεοαποικιοκρατικής εκμετάλλευση τους από τον περίφημο “δυτικό πολιτισμό” τύπου Γαλλίας ή Αγγλίας!

  Πρέπει να το αντιληφθούν οι πάντες και η ηγεσία του ΚΚΕ ότι ο πόλεμος σήμερα δεν είναι μεταξύ των λαών της Ρωσίας και της Ουκρανίας αλλά μεταξύ ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και Ρωσίας!  Η Ουκρανική κυβέρνηση και τα ναζιστικά ξενοφοβικά τάγματα ΑΖΟΦ στην προκειμένη περίπτωση είναι οι χρήσιμοι ηλίθιοι που καταστρέφουν τον λαό της Ουκρανίας υπηρετώντας τα συμφέροντα των γερακιών των ΗΠΑ. Σ΄ αυτή την νέα διπολική πραγματικότητα στον κόσμο, τρίτος δρόμος δεν υπάρχει ! Το τι μπρόκολα τι λάχανα, τι σκύλα τι Χάρυβδη, που λέγανε ορισμένοι παλιά δεν ισχύει στην προκειμένη περίπτωση. Η υπεράσπιση της ειρήνης που είναι στην καρδιά και στο μυαλό του κάθε λογικού ανθρώπου περνά μέσα από την ήττα οπωσδήποτε του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και των Νατοϊκών πολιτικών γερακιών του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε και στην Ουκρανία! Όποιος σπρώχνει λοιπόν το κάρο προς την κατεύθυνση της ήττας των Αμερικάνων και των συνοδοιπόρων τους πρέπει να είναι καλοδεχούμενος και να στηρίζεται απ΄ όλες τις αριστερές προοδευτικές και πατριωτικές δυνάμεις! Η στήριξη μας περνά μέσα και από την άρνηση στρατιωτικής εμπλοκής της χώρας μας σ΄ αυτή πολεμική ένταση και παγίδα που υποδαυλίζουν και προωθούν οι ΗΠΑ και οι βιομηχανίες παραγωγής όπλων! Ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος θα είναι και το τέλος της ανθρωπότητας!

  Όλες οι αριστερές, προοδευτικές και φιλειρηνικές δυνάμεις της Ελλάδας και όλου του κόσμου δεν θα πρέπει επίσης να εξαπατηθούν από την βρόμικη νατοϊκή προπαγάνδα και να παλέψουν δυναμικά για να ηττηθούν τα αμερικάνικα γεράκια των εξοπλισμών και του θανάτου! Το ΚΚΕ πρέπει να επανεξετάσει την θέση του και να σταθεί στο πλευρό όλων των αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων! Η ιστορία του και οι αγώνες του το επιβάλουν! Σίγουρα ο λαός της Ουκρανίας θα ζήσει ελεύθερος χωρίς πάτρωνες και ναζιστικά εκτρώματα! Θα ζήσει ειρηνικά όπως ειρηνικά έζησαν για πολλές δεκαετίες όλοι οι λαοί της Σοβιετικής Ένωσης !

     Πριμικήρης Βασίλης