Φραγμός στα σχέδια της κυβέρνησης για εμπλοκή της χώρας μας στα πολεμοκάπηλα σχέδια του ΝΑΤΟ

Αντιιμπεριαλιστική – Αντιπολεμική πορεία 15/3, 19.00 Προπύλαια

Φραγμός στα σχέδια της κυβέρνησης για εμπλοκή της χώρας μας στα πολεμοκάπηλα σχέδια του ΝΑΤΟ

Η σπουδή της κυβέρνησης Μητσοτάκη να σπεύσει να αποστείλει εξοπλισμό και όπλα στον Ουκρανικό στρατό εμπλέκει άμεσα τη χώρα μας στην πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία και είναι επικίνδυνη για το λαό μας.

Για άλλη μια φορά, αποδεικνύεται ο τυχοδιωκτισμός της κυβέρνησης που αψηφά τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων για έναν ανεξάρτητο, ειρηνικό προσανατολισμό στις διεθνείς εξελίξεις, προκειμένου να προωθήσει την ακόμη βαθύτερη πρόσδεση της χώρας μας στο αμερικανονατοϊκό στρατιωτικό σύμπλεγμα. Ιδίως σε μια περίοδο που ο λαός έχει εγκαταλειφθεί χωρίς καμία στήριξη να αντιμετωπίσει την ακραία φτωχοποίηση, την πανδημία και την ακρίβεια, αποτελεί πρόκληση.

Η ενίσχυση της ευρωατλαντικής πλευράς δεν προωθεί την ειρήνευση, ούτε είναι «με τη σωστή πλευρά της ιστορίας». Αντίθετα, παροξύνει τον πολεμικό ανταγωνισμό και υποσκάπτει τις προοπτικές για ειρηνική διευθέτηση και συνύπαρξη των λαών στην Ουκρανία και την ευρύτερη περιοχή, με ανεξαρτησία.

Η κυβέρνηση παρουσιάζει ως «βοήθεια» στον Ουκρανικό λαό τον εξοπλισμό των νεοναζιστικών ταγμάτων και συμμορίτικων ομάδων στην Ουκρανία που ενισχύθηκαν και ενσωματώθηκαν στον κρατικό μηχανισμό μετά το φιλοιμπεριαλιστικό- νεοφιλελεύθερο πραξικόπημα του 2014 ασκώντας τρομοκρατία με πογκρόμ, πρακτικές εθνοκάθαρσης, εθνικής, πολιτικής και πολιτιστικής καταπίεσης τα τελευταία 8 χρόνια. Των ίδιων μαχόμενων δυνάμεων που σήμερα έχουν απαγάγει την ηγεσία της Κομμουνιστικής νεολαίας, τα αδέλφια Kononovich και απειλούν με εξόντωση το μέλλον της αριστεράς και τις διωκόμενες κομμουνιστικές οργανώσεις.

  • Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον Πόλεμο- Άμεση παύση των εχθροπραξιών και ειρηνική διευθέτηση με ουδέτερη Ουκρανία.
  • Καμία επέκταση του ΝΑΤΟ!
  • Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου και να παύσει η νατοϊκή παρουσία στη χώρα μας.
  • Διεθνής κινητοποίηση για να αφεθούν ελεύθεροι οι Mikhail  και Aleksandr Kononovich
  • Συμμετέχουμε στην αντιιμπεριαλιστική – αντιπολεμική πορεία Τρίτη 15/3, 19.00 Προπύλαια