Με ψέματα και με άθλια προπαγάνδα η κυβέρνηση περικόπτει περισσότερο τα επιδόματα ανεργίας

Με ψέματα και με άθλια προπαγάνδα η κυβέρνηση περικόπτει περισσότερο τα επιδόματα ανεργίας.

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας για τον ΟΑΕΔ αποτελεί άλλη μία παρέμβαση του Μητσοτάκη με στόχο τον περιορισμό δικαιωμάτων, τη μείωση του αριθμού των επιδοτούμενων ανέργων, την έμμεση μισθολογική επιδότηση των εργοδοτών και τη μεταφορά, ουσιαστικά αρπαγή των αποθεματικών των λογαριασμών Επαγγελματικής Κατάρτισης και Κοινωνικής Πολιτικής ύψους άνω των 2,3 δις.
Με το νομοσχέδιο αυτό επιχειρείται να περιορίσει ακόμη περισσότερο τον αριθμό των επιδοτούμενων ανέργων, παρά το γεγονός ότι από τους 1.112.551 ανέργους, μόνο 213000 επιδοτούνται!!!
Με βάση το νομοσχέδιο:

  • Διαγράφονται για δύο χρόνια και διακόπτεται το επίδομα στους ανέργους, που αρνηθούν τρεις φορές την ανάληψη της προτεινόμενης εργασίας.
  • Διαγράφονται για έξι μήνες και περικόπτεται το επίδομα σε όσους αρνούνται συμμετοχή σε πρόγραμμα κατάρτισης.
  • Διακόπτονται άλλες παροχές στους ανέργους, όπως δωρεάν μετακίνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, συμμετοχή στα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού, μοριοδότηση για προσλήψεις στο Δημόσιο, με την εφαρμογή αυστηρών εισοδηματικών κριτηρίων.
  • Μετατρέπεται το επίδομα ανεργίας σε επίδομα εργασίας σε όσους βρίσκουν εργασία, αφού θα εξακολουθήσουν να εισπράττουν το 50% του επιδόματος για το διάστημα που έχει εγκριθεί και το υπόλοιπο από την εργασία, ρύθμιση που αποτελεί ουσιαστικά έμμεση επιδότηση των εργοδοτών.

Σημαντικό όμως είναι εκτός των αποθεματικών των λογαριασμών και η τάχα αξιοποίηση , με συμμετοχή ιδιωτών {?} της ακίνητης περιουσίας του ΟΕΚ, που καταργήθηκε και συγχωνεύθηκε στον ΟΑΕΔ, αξίας 300 εκατομμυρίων ευρώ!!!
Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας έχει στόχο να οδηγήσει περισσότερο κόσμο στην πλήρη εξαθλίωση και να εξυπηρετήσει πάλι φίλους ιδιώτες. Στα σχέδια αυτά της κυβέρνησης μία είναι η απάντηση.

Αντίσταση και αγώνας.
Οι πολιτικές λιτότητας πρέπει να ανατραπούν.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ