Λαϊκή Ενότητα: Αντίπαλοι μας δεν είναι οι πρόσφυγες και μετανάστες

φωτο αρχείου

Αντίπαλοι μας δεν είναι οι πρόσφυγες και μετανάστες.

Εχθροί μας και αντίπαλοι είναι αυτοί που δημιουργούν τη προσφυγιά και την μετανάστευση

Η απόφαση που έλαβε το ΚΥΣΕΑ της ΝΔ να αναστείλει παράνομα την εξέταση των αιτήσεων ασύλου και να απελαύνει όσους/ες εισέρχονται παράνομα στο ελληνικό έδαφος καταπατά το Σύνταγμα της χώρας και το διεθνές προσφυγικό δίκαιο.

Οι ελληνικές κυβερνήσεις, από κοινού με την κυβέρνηση της Τουρκίας, έχουν αναλάβει εδώ και χρόνια τον ρόλο του χωροφύλακα της Ευρώπης – Φρούριο, εμποδίζοντας τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, που προκάλεσαν ή υπέθαλψαν το ΝΑΤΟ και οι σύμμαχοι τους, να αναζητήσουν μια ζωή με ασφάλεια στην Ευρώπη, αφού οι χώρες τους καταστράφηκαν και συνεχίζουν να καταστρέφονται εξαιτίας  των πολέμων. Ο ρόλος του χωροφύλακα που έχουν αναλάβει για λογαριασμό της ΕΕ ενισχύθηκε από την  συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, με την οποία, σε συνδυασμό και με τους Κανονισμούς του Δουβλίνου, οι πρόσφυγες αποτρέπονται από το να φθάσουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως στην συντριπτική πλειοψηφία τους επιθυμούν. Με αυτήν την επονείδιστη και αντιπροσφυγική συμφωνία η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο συμφώνησε, αλλά και πρωτοστάτησε στην σύναψή της.

Η κυβέρνηση Ερντογάν, στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών συγκρούσεων, των πολέμων που διεξάγει σε βάρος του κουρδικού και του συριακού λαού, όπως και των εθνικιστικών αντιπαραθέσεων  στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο, και προφανώς για να  ασκήσει πίεση στην ΕΕ και στην ελληνική κυβέρνηση, άνοιξε εν μέρει τα σύνορά της για την έξοδο των προσφύγων, επιτρέποντας σε κάποιες χιλιάδες από τα 4 εκατομμύρια ταλαιπωρημένων  προσφύγων που διαμένουν στην Τουρκία να φθάσουν μέχρι τα ελληνικά σύνορα.

Αυτές οι γυναίκες, οι άντρες και τα παιδιά που αναζητούν μια καλύτερη και ασφαλέστερη ζωή στην Ευρώπη, χωρίς βόμβες και θάνατο πάνω από τα κεφάλια τους,  είναι οι περίφημοι «εισβολείς», σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση, που έχει κινητοποιήσει στρατό και αστυνομία για την αντιμετώπισή τους, παραβιάζοντας όλους τους κανόνες του διεθνούς προσφυγικού δικαίου.

Οι αυθαίρετες και παράνομες αποφάσεις και η ακραία καταστολή, που σήμερα εφαρμόζονται σε βάρος των προσφύγων, όλα δείχνουν ότι πολύ σύντομα θα γενικευτούν σε βάρος όλων των εργαζομένων που ταλανίζονται από  τα μνημόνια και τις πολιτικές της ακραίας λιτότητας

Ο αγώνας ντόπιων και προσφύγων είναι κοινός. Παλεύουμε για την δημιουργία ενός μεγάλου αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος που θα βάζει τέλος στις αιτίες της προσφυγιάς

Συμμετέχουμε στη διαδήλωση την Πέμπτη 5/3

6.30 μμ στα Προπύλαια

 

Γραφείο Τύπου Λαϊκής Ενότητας

4/3/2020

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ