Οι διώξεις κατά των αγωνιστών Γιώργη Χρήστου, Γρηγόρη Καλομοίρη και Μίλτου Αλικαρίδη συνεχίζονται

Οι διώξεις κατά των αγωνιστών Γιώργη Χρήστου, Γρηγόρη Καλομοίρη και Μίλτου  Αλικαρίδη συνεχίζονται.

Η Λαϊκή Ενότητα  καταδικάζει  τις διώξεις  και ζητά την απόσυρση των κατηγοριών. Δίκη 9 Μαρτίου 2022 και ώρα 10πμ, στα Δικαστήρια  της οδού Ευελπίδων, Κτήριο 8 Αίθουσα 2.

Η  Λαϊκή Ενότητα καταδικάζει για μία ακόμη φορά τη δίωξη για συκοφαντική δυσφήμιση  κατά του δημοσιογράφου Γιώργη Χρήστου,αρχισυντάκτη  της ιστοσελίδας ErgasiaNet και μέλους του Μεικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, κατόπιν σχετικής κατάθεσης αγωγής  της {Commercial Value} για άρθρο, που δημοσίευσε στις 23 Μάρτη 2017 στο ErgasiaNet και αφορούσε  τη δυσμενή μετατροπή της εργασιακής σχέσης εργαζομένου στην εταιρεία.

Μαζί του και με την ίδια κατηγορία, κατηγορούμενοι είναι  ο Γρηγόρης Καλομοίρης , τότε εκπρόσωπος της συνδικαλιστικής παράταξης  ΜΕΤΑ,που διαχειριζόταν την ιστοσελίδα  ErgasiaNet, καθώς  και ο εργαζόμενος της παραπάνω εταιρείας  Μίλτος Αλικαρίδης .

Και οι τρεις δικάζονται  μετά από αναβολή στις 9 Μαρτίου  2022 στα Δικαστήρια της οδού Ευελπίδων. Η παραπομπή δημοσιογράφου σε δίκη για συκοφαντική δυσφήμιση, διότι δημοσίευσε καταγγελίες για παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων, αποτελεί προσπάθεια φίμωσης  της ίδιας της ιστοσελίδας, που στόχο έχει την καταγγελία της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Την στοχοποίηση  και δίωξη του δημοσιογράφου καταδικάζει και η ΕΣΗΕΑ, καθώς και η ΠΟΕΣΥ, οι οποίες , εκφράζοντας την συμπαράσταση τους δηλώνουν, ότι ο δημοσιογράφος διώκεται ακριβώς γιατί τήρησε την δημοσιογραφική δεοντολογία.

Η δίωξη του δημοσιογράφου αλλά και των άλλων αγωνιστών , εντάσσεται στις γενικότερες επιθέσεις,που βιώνουμε καθημερινώς,  εναντίον όσων αντιστέκονται στην κυρίαρχη αντίληψη και μεθόδευση για περιορισμό κοινωνικών, εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, η δε στοχοποίηση της εργατικής ιστοσελίδας ErgasiaNet γίνεται ακριβώς διότι υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων και δημοσιοποιεί τις κυβερνητικές και εργοδοτικές αυθαιρεσίες.

Η Λαϊκή  Ενότητα

-Καταγγέλλει αυτές τις μεθοδεύσεις -Εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση της  στους κατηγορουμένους – Απαιτεί την απόσυρση των κατηγοριών  και την αθώωση τους.

                                                                              Το Γραφείο Τύπου 8.3.2022