8 Μάρτη: Ημέρα αγώνα για ίσα δικαιώματα, για έναν κόσμο χωρίς πολέμους, καταπίεση  και βία!

ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη 8/3/2022

 

8 Μάρτη: Ημέρα αγώνα για ίσα δικαιώματα, για έναν κόσμο χωρίς πολέμους, καταπίεση  και βία!

 Στις 8 Μαρτίου 1857, με την μεγάλη απεργία των εργατριών κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη , μια απεργία με αιτήματα ίση αμοιβή για ίση εργασία  που βάφτηκε στο αίμα, άνοιξε ο δρόμος για να έρθουν στο προσκήνιο οι αγώνες και οι διεκδικήσεις των εργαζόμενων γυναικών.

Σήμερα 165 χρόνια μετά, εμπνεόμαστε από τους γεμάτους αυτοθυσία αγώνες των αγωνιστριών των περασμένων αιώνων που άνοιξαν τον δρόμο της πάλης για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση των γυναικών, τιμάμε  αγωνιστικά την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, υπερασπιζόμενοι τις κατακτήσεις του γυναικείου και εργατικού κινήματος και παλεύοντας για τη διεύρυνση τους.

Σήμερα 165 χρόνια μετά, η αύξηση των ανισοτήτων και των διακρίσεων εντείνεται λόγω των νεοφιλελευθέρων  και μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζονται, πολιτικές που νομιμοποιούν τον εργασιακό μεσαίωνα και αφαιρούν κάθε προστατευτικό δίκτυ ασφαλείας που είχε κατακτηθεί με τους  αγώνες των εργαζόμενων.

Στις 8 Μάρτη διαδηλώνουμε μαζικά, για να ακουστεί η  φωνή του εργατικού και γυναικείου κινήματος και να δυναμώσει ο αγώνας της κοινωνίας για ζωή με δικαιώματα , αξιοπρέπεια και ειρήνη σε όλο τον κόσμο .

Όλες και όλοι στην Απεργιακή Συγκέντρωση, Τρίτη 8 Μάρτη, που καλούν τα Συνδικάτα στις 1 το μεσημέρι, στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Όλες και όλοι στην  Διαδήλωση Τρίτη 8 Μάρτη, στις 7μμ, που καλεί η Συνέλευση Γυναικών 8 Μάρτη, στις 7μμ, στο Άγαλμα Βενιζέλου.

 Το Γραφείο Τύπου

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ