Η ΛΑΕ στηρίζει την αυριανή κινητοποίηση κατά των πλειστηριασμών, στον πεζόδρομο της οδού Κοραή, μπροστά από την ALPHA BANK

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει την κινητοποίηση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών, μετά τον θάνατο από καρδιακό επεισόδιο ηλικιωμένης γυναίκας μόλις έχασε το σπίτι της, και καλεί αύριο Τρίτη 1/3/22, στη διαμαρτυρία που θα γίνει στον πεζόδρομο της οδού Κοραή, μπροστά από την ALPHA BANK, στις 12.30.

Η Κατ. Πετσοπούλου έχασε τη ζωή της από καρδιακό επεισόδιο, που προκλήθηκε από υπερβολική στενοχώρια για την απώλεια του σπιτιού της, της μοναδικής περιουσίας που διέθετε. Το σπίτι της βγήκε σε πλειστηριασμό από την ALPHA BANK η οποία κώφευσε σε όλες τις εκκλήσεις της για να πετύχει έναν συμβιβασμό με την τράπεζα. Έτσι η τράπεζα που ξέρει και θέλει να χαρίζεται στους μεγαλοοφειλέτες της, προχώρησε με συνοπτικές διαδικασίες στον πλειστηριασμό ενός μικρού διαμερίσματος(πρώτης κατοικίας) αξίας 56.000 ευρώ και μάλιστα “εν κρυπτώ”,αναθέτοντας τη διαδικασία σε συμβολαιογράφο άλλης περιοχής.
Δεν φτάνει μόνον αυτό: Στη συνέχεια και αφού έγινε ο πλειστηριασμός, από την επόμενη κιόλας μέρα, η ALPHA BANK πίεζε ασφυκτικά την ηλικιωμένη να “μαζέψει τα πράγματά της και να φύγει από το σπίτι μη δίνοντάς της ούτε ένα εύλογο χρονικό περιθώριο όπως ο νόμος προβλέπει. Η κυρία Κ.Π. δικαιούταν βάσει του πτωχευτικού νόμου, που oi ίδιες οι τράπεζες συνέταξαν και η κυβέρνηση ψήφισε, απόλυτη προστασία του δικαιώματος στη στέγαση, μιας και ανήκε στους ευάλωτους οικονομικά
οφειλέτες.
Μετά το σάλο και την κοινωνική αγανάκτηση που προκάλεσε η τακτική της ALPHA BANK, η κυβέρνηση ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός νέου προγράμματος κρατικής στήριξης των δανείων πρώτης κατοικίας των ευάλωτων νοικοκυριών για να ξεπλύνει τη συμμετοχή της στο έγκλημα. Όμως ας μην ξεγελιόμαστε. Τα λευκά κολάρα των τραπεζών θα συνεχίσουν να δολοφονούν με το νόμο και το γάντι. Κάθε βδομάδα οι τράπεζες και τα κερδοσκοπικά funds αρπάζουν και ξεπουλάνε δεκάδες σπίτια-πρώτες κατοικίες φτωχοποιημένων συμπολιτών μας, πετάγοντάς τους στο δρόμο.
Ν’ αντισταθούμε.

  • Να ακυρώσουμε στην πράξη κάθε πλειστηριασμό και κάθε έξωση ευάλωτου συμπολίτη μας.
  • Να ανασταλούν όλοι οι πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών.
  • Κατάργηση του νέου πτωχευτικού νόμου που βάζει τα κέρδη των τραπεζών και των δανειστών πάνω από τις ζωές μας.
  • Οριζόντια προστασία της πρώτης κατοικίας.
  • Κούρεμα των χρεών σε τράπεζες, δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία και ΔΕΚΟ για τα ευάλωτα νοικοκυριά και επαγγελματίες.

Το Γραφείο Τύπου 28.2.2022

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ