Η πυρκαγιά στο πλοίο Ε/Γ- Ο/Γ «Euroferry Olympia» αποτελεί άλλο ένα εφοπλιστικό έγκλημα

0

Η πυρκαγιά στο πλοίο Ε/Γ- Ο/Γ «Euroferry Olympia» αποτελεί άλλο ένα εφοπλιστικό έγκλημα.

 

Η τραγωδία, που εξελίσσεται στο πλοίο  Ε/Γ- Ο/Γ Euroferry Olympia αποτελεί επανάληψη  άλλων τραγωδιών του παρελθόντος και ιδιαίτερα  του τραγικού, εγκληματικού και καταστροφικού έργου, που συνέβη  στην ίδια  περιοχή το 2014, με το πλοίο «Νorman Atlantik».

Σε εκείνο το πλοίο επίσημα έχασαν την ζωή τους 11 άνθρωποι, 16 κηρύχθηκαν αγνοούμενοι, όπως και 6 μετανάστες, που ταξίδευαν χωρίς εισιτήρια.

Σε αυτήν την πυρκαγιά, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει ότι υπάρχουν  11

αγνοούμενοι χωρίς να είναι βέβαιο ότι δεν υπήρχαν και άλλοι άνθρωποι, μη καταγεγραμμένοι στο πλοίο.

Οι καταγγελίες των οδηγών και επιβατών αναδεικνύουν τις τεράστιες ευθύνες  της πλοιοκτήτριας εταιρείας. Συγκεκριμένα:

  • Παράνομα, κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας, υπήρχαν οδηγοί, οι οποίοι κοιμόντουσαν μέσα στα αυτοκίνητα τους, διότι οι συνθήκες στις καμπίνες ήταν άθλιες. Είναι χαρακτηριστικές οι καταγγελίες  οδηγών, με επίδειξη σημείων του σώματος τους, που είχαν πληγεί από διάφορα ζωύφια, που ήταν μέσα στις καμπίνες!!!
  • Δεν  υπήρχε καθαριότητα, δεν υπήρχε λειτουργικό σύστημα πυρανίχνευσης, πυρόσβεσης (παρά την επιθεώρηση 24/1/2022), δεν υπήρχε το απαραίτητο προσωπικό για τον διαρκή έλεγχο στα γκαράζ, τα αυτοκίνητα δεν τηρούσαν τις προβλεπόμενες μεταξύ τους αποστάσεις. Ο αριθμός  των μελών του πληρώματος ήταν πολύ μικρότερος από τις πραγματικές ανάγκες του πλοίου, με δραματικές συνέπειες  στην ασφάλεια των επιβατών, του πληρώματος και του ίδιου του πλοίου.
  • Με το πλοίο επίσης ταξίδευαν και κάποιοι μετανάστες  χωρίς εισιτήριο, οι οποίοι στην απόγνωση τους από τις ρατσιστικές πολιτικές  της Ε.Ε, χρησιμοποιούν πολλές φορές φορτηγά οχήματα, που επιβαίνουν στα πλοία, για να φτάσουν στον προορισμό τους. Για τους θανάτους  αυτών των ανθρώπων  είναι υπεύθυνες οι κυβερνήσεις  και  η Ε.Ε.

Η πυρκαγιά στο πλοίο Euroferry  Olympia  είναι άλλο ένα έγκλημα  της αυθαιρεσίας των εφοπλιστών, οι οποίοι με την στήριξη των κυβερνήσεων, αυξάνουν τα κέρδη τους  πάνω στις ζωές των ανθρώπων.

Οι ανεπαρκείς έλεγχοι, η παράβαση όλων των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, η έλλειψη προσωπικού φέρνει αυτά τα αποτελέσματα.

             Φτάνει ως εδώ

Η   Λαϊκή Ενότητα απαιτεί:

  • Την πραγματοποίηση  ουσιαστικού ελέγχου από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες για την πραγματική κατάσταση του πλοίου, διότι όσοι υπέγραψαν πιστοποιητικά και το έκριναν κατάλληλο  είναι υπεύθυνοι.!
  • Την αποζημίωση επιβατών και πληρώματος.

Όχι άλλη ανοχή στην αυθαιρεσία των εφοπλιστών

Το  Γραφείο Τύπου    20 Φλεβάρη 2022