Η ακρίβεια σαρώνει τα λαϊκά εισοδήματα αλλά η κυβέρνηση μεθοδεύει και νέες μειώσεις στις συντάξεις μέσω διάλυσης και ιδιωτικοποίησης του ΕΦΚΑ

Η ακρίβεια σαρώνει τα λαϊκά εισοδήματα αλλά η κυβέρνηση μεθοδεύει και νέες μειώσεις στις συντάξεις μέσω διάλυσης και ιδιωτικοποίησης του ΕΦΚΑ.

 

Δεν προλαβαίνει να προωθεί αντιλαϊκά νομοσχέδια η κυβέρνηση και ιδιαίτερα ο υπουργός Εργασίας; Κωστής Χατζηδάκης. Μετά την ψήφιση του αντεργατικού του νόμου, που καταργεί οκτάωρο,συλλογικές συμβάσεις, υπερωριακή αμοιβή, παρεμβαίνει στα συνδικάτα για να περιορίσει την συνδικαλιστική δράση, ήλθε και η ώρα των συντάξεων. Πρώτα ψήφισε την έκδοση των συντάξεων από δικηγόρους- λογιστές,με αποτέλεσμα μέσα σε ένα χρόνο μόνο είκοσι συντάξεις να έχουν βγει από δικηγόρους- λογιστές, σήμερα προωθεί νομοσχέδιο, που δίνει την δυνατότητα προσλήψεων στις βασικές θέσεις στελεχών από τον ιδιωτικό τομέα ή μετακλητών από το Δημόσιο με τριετή θητεία, που μπορεί να ανανεωθεί άλλα τρία χρόνια και με τεράστιες αμοιβές.!!!

Με βάση αυτό ο Χατζηδάκης προσλαμβάνει στον ΕΦΚΑ τον διευθυντή του γραφείου του και σε διάφορες άλλες θέσεις ημέτερους με μισθό 8000ευρώ μηνιαίως! Εκτός των άλλων συστήνεται εταιρεία ειδικού σκοπού για την αξιοποίηση- ξεπούλημα της τεράστιας περιουσίας των Ασφαλιστικών Ταμείων!!!. Να μη μείνει δηλαδή τίποτε όρθιο.  Αλλάζουν μάλιστα και την διαδικασία των προμηθειών για να δίνουν πιο εύκολα δουλειές έξω σε ημετέρους και φίλους.

Οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα και οι ενώσεις των συνταξιούχων αντιδρούν και κινητοποιούνται. Στην σημερινή συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας και μίλησε εκ μέρους του ΜΕΤΑ ο σύντροφος Άκης Σωτηρόπουλος.

Η Κοινωνική Ασφάλιση είναι δικαίωμα που έχει κατακτηθεί με αίμα.Δεν διαλύεται Δεν ξεπουλιέται.