Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΕΦΚΑ

Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΕΦΚΑ, ενάντια στο νομοσχέδιο, που προωθεί την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής  Ασφάλισης.

Όλες και όλοι στη συγκέντρωση  στο Υπουργείο Εργασίας, Τετάρτη 16 Φλεβάρη  11πμ.

 

Οι επιθέσεις της κυβέρνησης ενάντια σε εργαζόμενους και ασφαλισμένους συνεχίζεται.

Μετά  την ανάθεση της έκδοσης συντάξεων σε ιδιώτες δικηγόρους  και λογιστές, με μέρος του κόστους  να επιβαρύνει τους ίδιους τους υποψηφίους συνταξιούχους.

Μετά την επιχείρηση διασυρμού των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ, τους οποίους προσπαθούν να παρουσιάσουν ως μοναδικούς υπευθύνους  για την κατάσταση του Οργανισμού, αποκρύπτοντας τις βασικές αιτίες, δηλαδή τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές, προβλήματα που συνειδητά αφήνουν να διογκώνονται για να δικαιολογήσουν την εκχώρηση των αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες.

Προχωρά με το νέο σχέδιο νόμου σε ρυθμίσεις, που προωθούν πιο γρήγορα την ιδιωτικοποίηση και την εξυπηρέτηση  ημετέρων.  Συγκεκριμένα:

Καθιερώνεται η πρόσληψη γενικών διευθυντών από τον Ιδιωτικό Τομέα  και από το Δημόσιο σε θέσεις μετακλητών με τριετή σύμβαση, που μπορεί να ανανεωθεί για άλλη μία τριετία και με μηνιαίο μισθό δεκάδων χιλιάδων ευρώ!!!

  • Δημιουργείται νέα μονάδα «εσωτερικών υποθέσεων» με επικεφαλής πρώην ανώτατο δικαστικό υπάλληλο για να διενεργεί  και αυτεπάγγελτα  ελέγχους και να επιταχύνονται οι διαδικασίες πειθαρχικών διώξεων προκειμένου να στοχοποιηθούν και να τιμωρούνται οι υπάλληλοι ως μοναδικοί υπεύθυνοι της κατάστασης, στην οποία έχουν φέρει οι κυβερνήσεις τον ΕΦΚΑ.
  • Αλλάζει το σύστημα προμηθειών, το οποίο προβλέπει εξαιρέσεις  από τις διαδικασίες του νόμου  με κατοχύρωση της δυνατότητας  ανάθεσης έργων και υπηρεσιών σε ιδιώτες.
  • Το σπουδαιότερο όμως είναι ότι δημιουργείται  εταιρεία ειδικού σκοπού για την  «αξιοποίηση» της ακίνητης περιουσίας  του Οργανισμού, με στόχο την εκποίηση της ακίνητης περιουσίας των Ασφαλιστικών Ταμείων.

Ουσιαστικά με το νομοσχέδιο αυτό εξυπηρετούνται οι ημέτεροι, αρχίζει η εκποίηση της περιουσίας των Ταμείων και στοχοποιούνται  ως  μόνοι υπεύθυνοι για όλα οι υπάλληλοι!

Φέρνει ριζικές ανατροπές, οι συνέπειες των οποίων θα επιβαρύνουν συνταξιούχους και ασφαλισμένους.

Η αντίσταση είναι επιβεβλημένη.

Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει τις κινητοποιήσεις  των εργαζομένων.

Όχι  στη διάλυση της  Κοινωνικής Ασφάλισης

Γραφείο Τύπου Λαϊκής Ενότητας  – Αθήνα  15 Φλεβάρη  2022