Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ καταγγέλλει την αναίτια σύλληψη και τον ξυλοδαρμό του μέλους της ΛΑΕ

Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ καταγγέλλει την αναίτια σύλληψη και τον ξυλοδαρμό του αγωνιστή και μέλους της Λαϊκής Ενότητας Γ.Χ. από τους πραιτοριανούς της κυβέρνησης μετά τη χθεσινή διαδήλωση

Χθες 26 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε μεγάλη διαδήλωση από φοιτητικούς συλλόγους και φορείς, απέναντι στην καταστολή και την αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης μετά το πρόσφατο περιστατικό ακραίας αστυνομικής αυθαιρεσίας στη σχολή της ΑΣΟΕΕ, όπου ειδικός φρουρός έβγαλε το υπηρεσιακό του όπλο εντός ασύλου απειλώντας φοιτητές και την αναίτια εισβολή των ΜΑΤ την επόμενη μέρα στην ίδια σχολή.

Μετά τη λήξη της μαζικής και ειρηνικής διαδήλωσης και ενώ ο κόσμος αποχωρούσε, στο μετρό της Πανόρμου πραγματοποιήθηκε επιχείρηση σκούπα από την ΕΛ.ΑΣ. με αναίτια επίθεση σε διαδηλωτές, φοιτητές και εργαζόμενους, με ξύλο, χημικά (ακόμα και εντός του σταθμού), χειροβομβίδες κρότου λάμψης και συλλήψεις στο σωρό. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ συνεπικουρούμενες από την ομάδα ΔΡΑΣΗ χτυπούσαν αδιακρίτως οποιονδήποτε περνούσε από το σημείο με αποτέλεσμα πολλούς τραυματισμούς.

Ο αγωνιστής και μέλος της Λαϊκής Ενότητας, εργαζόμενος ηλεκτρολόγος μηχανικός, Γ.Χ. αποχωρώντας προς το μετρό δέχτηκε την αναίτια βίαιη επίθεση των ΜΑΤ με αποτέλεσμα να υποστεί από τα απρόκλητα χτυπήματα σοβαρούς τραυματισμούς. Με ένα σαθρό κατηγορητήριο του αποδίδονται οι ανυπόστατες κατηγορίες της οπλοχρησίας, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της αντίστασης κατά της αρχής.

Το αναίτιο χτύπημα μιας πορείας φοιτητικών συλλόγων και φορέων μετά τη λήξη της και χωρίς να έχει προηγηθεί το παραμικρό αναδεικνύει ότι η ΝΔ δε θα διστάσει να εφαρμόσει το δόγμα «νόμος και τάξη» με κάθε κόστος.

Στο πρόσωπο των αγωνιστών στοχοποιούν τους αγώνες όλης της κοινωνίας για ζωή, δικαιώματα και αξιοπρέπεια.

Δε μας φοβίζουν! Οι εργαζόμενοι αι η νεολαία απαντάνε στην τρομοκρατία με τους μαζικούς και δίκαιους αγώνες τους.

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση των κατηγοριών σε βάρος του αγωνιστή Γ.Χ. και των υπόλοιπων αγωνιστών που συνελήφθησαν στην χθεσινή διαδήλωση.

 

Επιτροπή Δικαιωμάτων ΛΑ.Ε

27/2/2020